Kezdjük is néhány gondolattal az Eclectica megalakulásáról. DJ Snoopy (eredeti nevén Kersák Péter) az 1990-es években az E-Play rezidense volt. Itt ismerkedett meg Peet-tel (Császár Péter) aki szintén többször kapott lehetőséget a Nyugati pályaudvar melletti klubban. Később együtt dolgoztak egy lemezboltban, itt született meg az ötlet, hogy életre hívják az Eclectica-t, mivel mindketten szerettek volna saját zenéket készíteni, valamint négy lemezjátszós szetteket játszani. Zenéltek többek közt a Home Clubban, sőt egy ideig a budapesti Pacha-ban volt a rezidenciájuk.

2001-ben érkezett eddigi legismertebb szerzeményük, az O’spectra ami az akkor már meghatározó progressive house és trance kiadó, a Bedrock sublabeljénél, a Black-nél jelent meg.

Eltelt több mint húsz év, eközben Snoopy főleg mint DJ majd évekkel később Peet mint producer ért el nemzetközi sikereket. Snoopy-t meghívást kapott a Pacha Futuro nevű turnéra zenélni, sőt később élt Japánban is, ahol első magyarként felléphetett a legendás Womb klubban. Peet főleg produceri munkáira koncentrált, ezek olyan labeleknél láttak napvilágot, mint a belga Reworck (ez Pole Folder kiadója) vagy a német Traum Schallplatten. Ezen megjelenéseinek köszönhetően felléphetett több német és holland labelnight-on is.

A most kialakult helyzet és a zene szeretete újra összehozta a duó-t, annak ellenére, hogy már hosszú évek óta egyikük sem foglalkozott sem DJ-zéssel, sem pedig producerkedéssel. A budapesti CAT klubból hetente prezentálnak kétórás karantén szetteket követőiknek. A héten érkező, új epizód viszont kizárólag hozzájuk köthető zenékből és eddig kiadatlan, kísérleti darabokból áll majd.

Sőt nem titkolt céljuk, hogy számos kislemez után hamarosan debütáló szerzői albummal jelentkeznek. A nagylemez alapkoncepciója az lesz, hogy gondolataikat teljesen szabadon engedve nyúlnak bele az elektronika minden részébe, ahogy a nevük is sugallja, eklektikusan. Jellemzően nem klub trekkekből áll majd, viszont terveik szerint később mindegyik zenéhez készül direkt klubosított verzió is.