Június 16-án megjelent Planatedamage legújabb lemeze egy amerikai kiadó, a Black Pill Red Pill gondozásában. 

Az artistról

Bari Máriusz, ismertebb nevén Damage a hazai cyberpunk és ipari szubkultúrák prominens alakja, LD50, The Dose vagy Damage Report projektjei számos helyre gyökereztették el az underground zenéket országhatáron belül és kívül egyaránt. Produceri vonalon öt éve mozog, munkáját öt kislemez és több remix fémjelzi. Dolgozott már együtt olyan hazai nagyobb nevekkel, mint a Black Nail Cabaret vagy a First Aid 4 Souls és olyan ipari nevek remixelték a számait, mint a Haujobb, a Leaether Strip vagy az Attrition. 

A számról – az üzenetről

A Scraps egy zsigeri reakció 2020-ra; rádöbbenés arra, hogy bármennyire is mélyre forgattuk magunkat abba a gyerekkori álomba, hogy a cyberpunk felkészít minket a válsághelyzetekre, a valóság gond nélkül túltesz ezeken. És természetesen ez sem az a jövő, amit vártunk. Úgyhogy erről szól ez a szám – a sértődöttséggel, rossz triggerekkel és még rosszabb veszteségekkel leterhelt jelenre vetett dühös margójegyzet.” 

A kislemezről 

    • A ”Scraps” masterelését a Killing Joke és Inertia zenekarokból is ismert Reza Udhin fémjelezte Cryonica Mastering végezte. 
    • A borító és a hozzá tartozó artwork a Matik Design munkája. 
    • Az EP-n a címadó dal három változata (industrial, breakbeat, ambient) szerepel, ez a szám Planetdamage 2020 végén megjelenő első nagylemezén, a “Relapse Protocol”-on is szerepel majd. 
    • Az EP ingyen beszerezhető Bandcampről.