Marea Stamper általában mindig hallatja a hangát, amennyiben politikai-társadalmi kérdésekről van szó. Nem maradt csendben Trump megválasztásakor, felszólalt a bullying ellen és gyűjtött már támogatást a szexuális másságuk miatt üldözötteknek is.

Természetesen a Black Lives Matter, az afroamerikaiakkal való egyenlő bánásmódért küzdő, amerikai radikális jogvédő civil mozgalom sem hagyja hidegen. Már csak azért sem,  mert ő maga is érintett. Még ha nem is a bőrszíne miatt. A közösségi oldalakon úgy írt, hogy eddigi művészneve “vitákat, értetlenséget, fájdalmat és frusztrációt váltott ki.” Ő maga egyébként annak idején azért választotta ezt a nevet, mert mélyen vallásos családban nőtt fel és ez a szimbólum fontos szerepet töltött be az életében. A częstochowai Fekete Madonna ikon ugyanis Európa egyik legismertebb Szűz Mária ábrázolása, a lengyel katolicizmus és függetlenség szimbóluma.

The Black Madonna nézeteit sokan osztották, viszont az elmúlt időszak történései cselekvésre biztatták. Éppen ezért tegnap bejelentette, hogy művésznevét “The Back Madonna”-ról “Blessed Madonna” névre változtatta, ami magyarul annyit jelent, hogy “áldott”.

A névváltozás nem csak saját elhatározásból történt, az ügy érdekében ugyanis korábban online petíció is indult. A tengerentúlról nehéz okosnak lenni a témában, de azért az egyik német DJ / producer kommentje felett nehéz elsiklani: