Elkészült a Miami-Dade megyei Orvosi Vizsgáló Osztály jelentése Erick Morillo halálának ügyében. A 49 éves DJ-t szeptember 1-én holtan találták Miami Beach-en, az otthonában. Megannyi világsláger szerzője korábban komoly drogproblémákkal küzdött, ugyanakkor egy zaklatási ügy miatt szeptember 4-én kellett volna megjelennie a bíróság előtt.

Sokan éppen emiatt öngyilkosságra tippeltek, ám a jelentés szerint drogtúladagolás okozta a halálát. Eszerint a halál oka „akut ketamin mérgezés”, de a boncolás során MDMA-t és kokaint is találtak a szervezetében.

A ketamin fogyasztásával összeegyeztethető halálesetek száma egyébként meglehetősen alacsony, ugyanis a morfiummal szemben ezt a drogot kevésbé lehet túladagolni, mivel a fogyasztói és a halálos dózis közötti különbség igen nagy. A halálos dózis kb. 4500 mg, amit kb, lehetetlenség egyszerre orron át felszívni, ugyanakkor Erick Morillo korábban azt nyilatkozta, hogy intravénásan használta a szert. 1987 és 2000 között mindössze 12 haláleset hozható összefüggésbe a ketamin használattal.

A boncolást Dr. Emma O. Lew végezte el még szeptember 2-án. Ő úgy nyilatkozott, hogy a vizsgálat alapján véletlenszerű, nem pedig szándékos túladagolásra gyanakszanak.  Az ügy még nem zárult le, a végső jelentés várhatóan a következő két héten belül fog érkezni.

Forrás: [Mixmag]