Az egyik legnépszerűbb online zeneértékesítési csatorna, a Bandcamp is elindította a Live streaming felületét, ami az események és előadások fizetős közvetítéséhez szolgáltat platformot.

Az új alkalmazás lehetővé teszi, hogy az élő közvetítésekre jegyet lehessen vásárolni. Ezek árát az előadó vagy felhasználó maga szabja meg, a Bandcamp pedig az értékesítés után számol fel 10%-ot a felület használatáért. A jelenlegi krízis helyzet miatt erről azonban 2021. március 31-ig lemondanak, ezzel támogatva a piaci szereplőket.

A Bandcamp Live használata számos előnyt jelent a művészek, felhasználók részére

  • Használata nem igényel komolyabb szaktudást, elég hozzá egy laptop, webkamera és mikrofon. Az alapvető beállításokról informálnak. A közvetítések történhetnek az egyszerűen kezelhető OBS vagy komolyabb műsor esetén más streaming platformon, alkalmazáson keresztül is.
  • Integráció a Bandcamp-el: A műsor meghirdetése után automatikusan értesítik az oldalról a rajongókat, valamint a jegyvásárlás is egyszerűbb a regisztrált felhasználóknak. Az új rajongók követőkké válnak és csatlakozhatnak a levelezőlistához. Az adások megjelennek külön a főoldalon is.
  • Az előadók zenéi és termékei megjeleníthetők közvetlenül az élő videó mellett, amiket a műsor megszakítása nélkül lehet megvásárolni. A vásárlások látszódnak majd a csevegésben is, elősegítve ezzel az eladás növekedését.
  • Az opcionális élőcsevegés során közvetlen kapcsolat alakul ki a rajongókkal
  • A Bandcamp a többi funkciójához hasonlóan ezt is elsősorban a művészek számára fejlesztette, és teljes ellenőrzést biztosít az események és az adatkezelés felett
  • Átlátható árképzés: a közvetítés elérésének az ára egyénileg megszabható, amit a rajongók fizetnek ki. A szolgáltatási díjat a jegyeladások alapján számolják fel, ami 10%-ot jelent. Egyenlőre viszont azt 2021. március 31-ig elengedik.

 

Forrás (szöveg/kép): Bandcamp