Hosszas előkészületek után végre megújult weboldalunk, nem csak a külsőt illetően. A terveknek megfelelően nagy energiákat fektetünk a videós anyagok gyártásába is. Túlzás nélkül állítható, hogy a „Vinyl detective” című sorozatunk a kedvencünk, ahol Galactic Jackson nyakába veszi az országot és felkutatja a legeldugottabb bakelit-kincseket.

Na de kiről is van szó?

Galactic Jackson húsz évvel ezelőtt költözött fel Lajosmizséről Budapestre. Felszolgálóként dolgozott és közben szorgosan bővítette a lemezgyűjteményét is. Később aztán szintetizátorokkal is megpakolt egy teljes szobát újpesti lakásában. Ő a hazai underground egyik legkülöncebb figurája, még ha ő ezt a kifejezést nem igazűn szereti. Mármint azt, hogy underground. Ami viszont biztonsággal állítható róla: önazonos és kompromisszumoktól mentes. 2016-ban hallottam róla először és a tavalyi Alkotótáborban végre élőben is sikerült meghallgatnom. Azóta is ódákat zengek szettjéről, amikor is szombat délután 4-kor 90-es évekbeli trance-t játszott füstgéppel és strobival megfűszerezve. Ő maga nem szeret stílusokban gondolkodni. Kedvencei azok a zenék, amik a 80-as, illetve a 90-es években íródtak, és egyfajta „feelgood” érzést hordoznak, legyen szó italodisco-ról, vagy éppen techno-ról.

De nem csak ő az egyetlen ilyen szintű rajongással megáldott zenefanatikus az országban. Sokan vannak, akik hasonló elszántsággal gyűjtik a lemezeket. Az a szerencse, hogy ezek az arcok általában ismerik is egymást és jól kijönnek egymással.

Így aztán igazán őszinte anyagot lehet forgatni ezekről a gyűjteményekről, mindenféle megfelelési kényszer nélkül. Mindenféle elfogultság nélkül állíthatjuk, hogy valami igazán maradandót sikerült alkotni. Eredetileg öt-hat perc hosszúságúra szántuk az adást, de a vágás során rájöttünk, hogy tíz percnél rövidebben ezt nem lehet. Annyit azért elárulhatunk, hogy az első adást négy órán keresztül forgattuk igen jó hangulatban, sok-sok pálinkával kísérve.

Na de miről is van szó?

A tematika szerint minden adásban öt-öt különleges lemezt mutatunk be háttérsztorikkal fűszerezve. Törekedve arra is, hogy stílusát tekintve minél változatosabb legyen a szelekció.

Hamarosan itt a  következő epizód is, melyben Galactic Jackson a Tilos Rádió egyik őskövületének számító Carlos lakásába látogat el, aki nagyjából 6000 darabos lemezgyűjteménnnyel rendelkezik.