Rengeteg izgalmas dolog születik a zenében, amelyek közül talán a legizgalmasabbak a fúziós zenék. Számtalan példa volt már erre Magyarországon is, ám az utóbbi időben erre aligha volt értelmezhető próbálkozás. 

Különösen igaz ez az elektronikus zene és a népzene találkozásának esetében, amelynek újraértelmezésére hosszú ideje készül az Interurban formáció, akik úgy kívánják megszólítani a közönséget, ahogyan a régi filmekről köszönnek ránk az interurbán telefonhívások, egy teljesen új zenei környezetbe emelve a magyar népzenei hagyományokat. Esetükben a törtütemeket, a drum & bass-t, illetve a big beat elektronikus zenét tarkítják azokkal a dalokkal, amelyek sok esetben évszázadok óta velünk vannak. 

Az Interurban egyébként egy 2019-ben alakult elektronikus formáció, ami bár most debütál, a koncepció és zenei világ kidolgozása már évek óta zajlik. A formáció pedig Makkay Imre zenei producert és Muzsnyai Márti énekesnőt rejti, akik különböző módon, de régóta kapcsolódnak a zenéhez. Nincsenek a hátuk mögött nemzetközi iskolák, vagy kiemelkedő külföldi tanulmányok, nincsenek művész szülők sem – van azonban zene, mely mindig is jelen volt az életükben. 

Ez a zene pedig alapjait tekintve az elektronikus zene, valamint a folk, amely a jelenben éppen annyira hatja át a világot, mint a múltban, a kettő ötvözete pedig egyfajta hidat képez múlt és jövő között.

Alapvetés, persze, hogy angolul minden jobban hangzik, minden zenének jól áll az angol nyelv, azonban az igazi kihívás az anyanyelven íródott zene, ami az Interurban esetében különösen nehezített pálya, hiszen fúziós zenét eleve nehéz úgy csinálni, hogy az hitelesen is működjön. A kísérlet milyensége azonban most a nagyközönség számára is láthatóvá vált.

Az Interurban ugyanis rögtön egy videóklippel debütál, amelyet Szentendrén, a Bükkös pataknál, illetve egy délpesti ipari épületben forgattak. A klip forgatási körülményeit természetesen jelentősen befolyásolták a koronavírus okozta nehézségek, de a stáb kreatívan állta a sarat és oldotta meg azokat az elképzeléseket, amelyek alapján a dal és a klip szinergiában tudja visszaadni azt a komorsággal vegyes romantikát, amely az Interurban hangzását általában is jellemzi.