Jay Lumen a máltai Drumcode Festival második fázisában bejelentett vendégművészeinek egyik nagyágyúja. Olyan nevek mellett fog játszani, mint Richie Hawtin, Ben Klock, Sam Paganini, Chris Liebing, Marcel Dettmann, vagy épp maga Adam Beyer. Ezen felül a fesztivál hivatalos dalát is ő szerezte, mely 3 különböző toplistán is No.1 lett és a Drumcode kiadón jelent meg!

Annak ellenére, hogy az idei év sem a megszokott módon indult, Jay Lumen körül igen nagy tempóban zajlanak az események. Alig számoltunk be idei első Top5-ős daláról, mely idő közben feljutott a No.1 pozícióig a Beatport techno listáján, máris egy újabb nagy lélegzetvételű hír került bejelentésre vele kapcsolatban.

Hivatalosan is megjelent a Drumcode Festival Malta 2021 teljes line up-ja, melynek második etapjában kiemelten is bejelentették, hogy Jay Lumen is erősíteni fogja a meghívott művészek, igen tetszetős gárdáját. A tervek szerint szeptemberben megrendezésre kerülő fesztivál igen nagy lélegzetvételűnek ígérkezik és a jelek szerint az első igazán nagy szabású esemény, fesztivál lehet a szórakoztatóipar leállása óta.

Itt nézheted meg a bejelentő videót: https://hu-hu.facebook.com/drumcoderecords/videos/763356051261217/

Jay Lumen kiemelt színpadon játszik olyan nevek mellett, mint Richie Hawtin, Ben Klock, Adam Beyer, Sam Paganini, Chris Liebing, Marcel Dettmann, Anna, vagy épp Clara Cuve és még hosszan sorolhatnánk az impozáns előadók listáját. A fesztiválra immár elővételben minden jegy elkelt, tehát 100%-os a férőhelyek feltöltöttsége és a szervezők most igyekeznek lehetőségeket keresni új színpadok elhelyezésére, hogy a hatalmas érdeklődést és a felmerülő többlet hely és jegyigényt ki tudják elégíteni.

  Interjú - Jay Lumen: Nekem a zene volt az első szerelem, a mai napig az és mindig is az marad, amíg csak élek.

Nem mellesleg Jay Lumen „Returning” dala lett a Drumcode Festival Malta 2021 hivatalos dala is. A kislemez egyébként a Drumcode kiadó gondozásában jelent meg még április elején és 3 különböző Beatport techno listán is a No.1 pozícióig jutott. Jelenleg is az 1. helyen áll a Beatport Techno (raw/deep/hypnotic) listáján és az EP, B oldalán szereplő „Mind” track még cikkünk keltekor is a single lista Top5-jében hallgatható.

Adam Beyer egyébként az alábbi szavakkal aposztrofálta Jay Lumen dalát:

„Love the summer anthem from Jay Lumen” vagyis „Imádom Jay Lumen nyári himnuszát”

Ennél többet nem is kell mondanunk. Jay Lumen szerzeményét egyébként az újraegyesülés ihlette. A címadó dal nem titkoltan lágyabb érzetet közvetít szettjeihez képest, ahol inkább a feszesebb szárazabb techno hangzást részesíti előnyben.

Erről Jay az alábbiakat mondta:

„A dal akkor született, amikor épp nagyon elegem volt a világ aktuális állapotából, hiszen már nagyon hiányzik a techno közösség, a zene és az élet együttes ünneplés. A Returning ezt az érzést közvetíti kicsit előre vetítve a napot, amikor végre szabadon bulizhatunk együtt, kötöttségek nélkül, szabadon találkozhatunk bárkivel és ölelkezhetünk össze. Napfény,  lazulás,  jó bulik. A B oldalra egy feszesebb detroit techno jegyében készült szerzeményt szántam. Manapság kevesen játsszák ezt a fajta hangzást én viszont szerettem volna felfrissíteni új köntösben és a visszajelzések alapján ez sikerült  is. Köszönöm mindenkinek a sok pozitív véleményt!”

Jay Lumen egyébként számos rendezvényen hallható és látható lesz a nyáron, ha minden jól megy. Többek között Franciaország, Svédország, Svájc és egy kéthetes USA turné is szerepel a naptárában. Mindezek mellett itthon is jó pár eseményen találkozhatunk majd vele. Bízzunk benne, hogy lesz rá lehetőségünk!