Mindössze öt évig létezett. Ez idő alatt a rövid idő alatt azonban örökre beírta magát a hazai elektronikus zene történelemkönyvébe. Egy klub, ami olyan magasra tette a lécet, hogy azóta sem igen sikerült senkinek a közelébe érnie. Aki a 2000-es évek elején járt partyzni Budapesten az biztos, hogy megfordult itt. Fő csapásiránynak a progressive house számított, de rendeztek itt techno, drum and bass és goa bulikat is. Na és a legendás 69 partik.

A Magyar Demokrata így írt a 2002. június 20-án megjelent számában:

„Valahol kinn, Óbuda külső végén, egy néhai szovjet laktanya és néhány csinos kis építőipari gépállomás mellett találjuk a Home Clubot. A ház kívülről egy bádogdoboz, olyan, mint egy bevásárlóközpont valahol a városhatáron, csak nem annyira nagy, viszont van annyira hangulatos. (…) A belépő háromezer-ötszáz, per fő. Sejtelmes, vörös fényben úszik a folyosó.

Lényegében minden valamirevaló nemzetközi lemezlovas fellépett itt az új évezred első éveiben, aki komoly nemzetközi hírnévre tett szert. Zenélt itt DJ Tiesto, Carl Cox, ATB, Deep Dish, Chris Liebing & Speedy J, Sasha, Dave Seaman, Nick Warren, Hernan Cattaneo, Satoshi Tomiee, Steve Lawler, James Zabiela, Anthony Pappa, vagy éppen Desyn Masiello. A progressive house vezető arcai közül egyedül John Digweed nem járt itt.

A hazai körítésről sem szabad elfeledkeznünk, amiről leggyakrabban Kühl, Chriss, Slam Jr, Dandy, Tommboy, Clark, Pöli , Sur-Prise, és Blackman gondoskodott. És nem mehetünk el szó nélkül a kisterem előtt. Az is külön presztízst jelentett, ha valaki ott léphetett fel. Ne feledjük: ezekben az időkben még mindenki vinylről zenélt.

A legendás vörös folyosó (Fotó: Fehérvári László)

Megkerestük Kühl Tamást is, aki így emlékszik vissza a klubra: „A Home-ot is majdnem annyira a gyermekemnek tekintem mint a Speed-et. A korszak meghatározójaként diktálta a divatot. A Speed bezárása után pár évig nem igazán volt fővárosi „nagy”klub, így már nagyon várták az emberek, hogy történjen valami. Amúgy is ez volt a szuperklubok nagy korszaka, manapság inkább a „brand”-ek számítanak. Akkoriban a közönség jobban kötődött a bejáratott helyekhez. A Home-ban rengeteg akkor aktuális álmomat meg tudtam valósítani. Az egyszerre kreatív és konstruktív tulajdonosi kör nyitottsága nagyban járult hozzá, hogy a BPM-mel együttműködve ne csak a Home-ot tegyük népszerű hellyé, de a progressive house bulik is megfelelő otthonra találjanak. Látszott a hely egész miliőjén, hogy egy olyan csapat áll a háttérben, akik nem csak üzletileg figyelnek oda, hanem aktív bulizósként is felhasználják a „tapasztalatokat”. A jó hangrendszer legalább annyira fontos volt mint a családias légkör, a barátságos és profi személyzet és a „szerintem” világszinvonalú programok. Jó pár progi klasszikus a Home-ban debütált Magyarországon. A Home az otthonom volt!”

A klub 2006. május 19-én zárt be kapuit, hogy a helyére végül lakópark épüljön. Kár érte. Mert ez nem egy volt a sok közül, hanem ez volt a nagybetűs klub. Egy olyan szórakozóhely, amit semmilyen próbálkozás nem tudott azóta még csak megközelíteni sem. Aki valaha járt ott, azóta is visszasírja. Az emléke 15 év távlatából is olyan erős, hogy a 4500 tagot számláló Facebook csoportjuk a mai napig az egyik legaktívabb hazai e-zenei csoport a közösségi oldalakon.

A klub helyén lakópark épült (Fénykép: renesco.hu)