cenTro beszélgetett az idén egy éves születésnapját ünneplő PULSE csapat megálmodójával, Dorothy T-vel.

A tavalyi lockdown beálltakor lett volna első PULSE esemény, a 2020-as szezon nem volt túl kegyes hozzájuk, mégis sikerekben gazdag utat járt be a csapat. Na de lássuk, kikről is van szó? Mondj egy pár szót a PULSE-ról, mikor és hogyan jött létre a csapat, kik alkotják?

A PULSE 2020 februárjában alakult, összefogva az elektronikus zenei underground feltörekvő csillagait. Természetesen a köztünk lévő zenei, baráti, illetve munka kapcsolatok azelőtt spontán alakultak, ellenben a csapatunk szerveződése annál tudatosabban zajlott! Biztosak vagyunk abban, ahogyan Mi is, úgy sokan mások is szükségét érzik egyfajta paradigmaváltásnak a party kultúrában. A tavalyi év megmutatta számunkra, hogy az igények változásával a kisebb, családias légkörű rendezvényeknek van napjainkban létjogosultsága. A közönség érdeklődése teljességgel kitolódott a privátabb zenei élmények irányába, ami kizárólag kisebb létszámú rendezvényeken  valósulhat meg. A Dj-inknek megvan az egyedi, csak rá jellemző karaktere, sajátos zenei világa, amit cenzúrázás nélkül hagyunk szabadon szárnyalni! Célunk a hozzánk hasonló embereket bevonzani. Hisszük hogy a hasonló a hasonlót vonzza! A vendégeink ugyan azokat a zenei örömöket, illetve emberi értékeket keresik az összejövetelek során. Mindenki megtalálja a másikkal a közös hangot, ez jól érzékelhető a helyszínen uralkodó pozitív energiák által! A közönség mint olyan, nálunk közösség! És nincs is csodálatosabb annál, mint amikor a közönség soraiból ismerős arcoktól, barátoktól érkeznek az elismerő mosolygások visszacsatolás gyanánt. Most pedig bemutatnám a csapatot. Kezdetben az alapcsapat 2 formációból és 4 DJ-ből állt, de idén februárban csatlakozott hozzánk, a Smiley Family Underground alapító tagjaként ismert, Wonder Wikk is. A csapat zenei irányzata a deep house-on át a melodic technoig elég átfogó, de imádjuk a dallamosabb progresszív house-t is, ezáltal alakult ki a PULSE színes, és változatos hangzásvilága.

A csapat tagjai:

MONOFADE: A Monofade formáció zenéit ma már világszerte játszák. Néhány említés: John Digweed (Bedrock Records), Jay Lumen (Drumcode), Dylhen (Anjunabeats), M.E.M.O. (Mobilee Records). A srácok azonban nem csak a produceri munkájukról ismertek, hanem egyedi és előremutató dj szettjeikről is. A teljesség igénye nélkül a következő helyszíneken találkozhattatok már velük: CAT Budapest; DFFRNTroom; Lupa Beach, Zsófia Rendezvényhajó, Ikon Club, stb. Műsoraik pedig a RiseFm deep csatornáján is rendszeresen felcsendülnek melodic, progressive és a deep house stílusokban.

PUSH’N’BALL: Az idén 10 éves producer és dj páros a Be Massive és Herz bulik rendszeres fellépője, de hallhattuk őket a Balaton Soundon és a Sun & Soda eseményeken is. Az emelkedettebb hangzás jellemző a setjeikre.

CSAKY: A PULSE csapat oszlopos tagja, akit a Corvin Clubból, LivingRoom és az Astronaut partykról ismerhetünk. Zenei stílusával elég hamar közkedveltté vált.

SQUIRREL PROJECT: Ákos a Legendery Moments, a Liquid Sounds, a Spontan és az Astronaut eseményen zenélt nem egyszer a csapat egy másik tagjával, így a jó kapcsolat már megvolt, ezért megkeresésemre örömmel mondott igent. Stílusában a progressive house keményebb vonalát, illetve a melodic technót találjuk meg, de volt alkalom, mikor B2B formációban igazi kemény technót játszottunk együtt

TAMAS RADA: Az egykori global underground által szervezett dj verseny második helyezettje. A legendary moments rezidens dj-jeként, szinte az összes hazai klubbot megjárta. A UNITY csapat alapítótagja. A közép Magyarországi bulisorozatok állandó dj-je. Egyedi kifinomult stílusával bárkit rabul ejt.

WONDER WIKK: A Smiley Family Underground közösségének egyik alapító tagjaként ismert, zenei fejlődésének kezdete szervesen a csapat megalapításához köthető. A saját partysorozat által rendszeres lehetősége nyílt megmutatni zeneiségét, így vált a vidéki underground rendezvények egyik kedvelt fellépőjévé. Zenei világára jellemzőek a masszív tempójú melodikus dallamok, a dinamikusan felépülő szettek.

DOROTHY T: Az ő nevéhez fűződik a LIVINGROOM TV project és a JAPANIKÁS SPONTAN szerda. A PULSE csapat alapítója, megálmodója, aki megjárta Amsterdamot és Barcelonát is, valamint dolgozott együtt a kispéntek, Astronaut Music, SPONTAN csapatokkal.

Ez tehát csapatunk fix magja, de szeretném még megemlíteni BLACKMAN nevét is, aki tiszteletbeli tag. DJ BLACKMAN-t szerintem nem nagyon kell bemutatni, hiszen ikonikus alakja a magyar elektronikus zenei életnek. Aki a 2000-es években bulizni járt, ismer e nevet.

Milyen helyszíneken léptetek fel eddig? Van- e kedvenc ezek közül?

A tavalyi debütálásunk a sokak által ismert Ricsováry Majorban volt, Lajosmizsén. Itt más partysorozatok hatására sok hazai és külföldi fellépő megfordult. Legnagyobb meglepetésünkre már az első bulink elsöprő siker volt. A PULSE csapat “üzletpolitikája” amúgy sem a több ezres rendezvények lebonyolítása, mi pár száz fős partykra kalibráljuk magunkat, inkább a családias légkört teremtve meg magunk körül. Eseményeinkkel azt a régi “feelinget” szeretnénk visszahozni, amikor lementél egy buliba és mindenki ismert mindenkit. Nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom: ide idén is visszatérünk. A másik kedvencünk a Rosé LosTiki volt a LUPA BEACH-en, ahol szintén fergetegeset buliztunk mind a 2 alkalommal. Gyönyörű volt a helyszín, mi is inkább napközben buliztunk, majd áttáncoltuk magunkat az éjszakába. Szuper volt a közönségünk és a hely is. Ezen a nyáron is tervezünk menni, ha minden jól megy, akkor havi rendszerességgel…

A csapat tagjai hosszú ideje aktív szereplői a hazai elektronikus zenei életnek, hogy látjátok a helyzetet a régióban és az országon belül? Mit gondoltok mennyiben fog megváltozni a partykultúra az újranyitás után?

Az biztos, hogy nagy megmozdulás lesz, ha feloldják a korlátozásokat. Óriási igény van bulira, hiszen több mint fél éve zárva van minden. Az is tisztán látszik már, hogy a nagy zenei fesztiválok jó része ezen a nyáron elmarad, így a külföldi Dj-k fellépéséből hiány lesz. Valószínűleg a kisebb, pár száz fős, kültéri bulikra megnövekszik az igény, kifejezetten hazai fellépőkkel. Ez a tendencia igaz lehet a környező országokra is. Persze minden azon múlik, hogy a vírussal kapcsolatos szabályozások mit engednek és mikor.

Mik a jövőbeli tervek? Hogyan készültök erre a szezonra? 

Gőzerővel készülünk a nyárra, imádunk a szabadban bulizni, ezért arra törekszünk, hogy minél különlegesebb természetközeli helyszíneket kutassunk fel rendezvényeink számára! Fentebb említettem 2 helyszínt, ahol az idei  szezonban is jelen leszünk. De annyit még elárulok, hogy lesz egy vízparti bulink a Kozák-tó partján Bócsán, és egy balatoni helyszínünk Fonyódon. Ha valaki viszont Budapesten szeretne elkapni minket, akkor a Lupán és a város legjobb sushi bárjában, a Japanikában, illetve a Gozsdu udvarban (High Five) megtalálja a csapatot. Ha pedig a fővároson kívül is szeretnétek velünk találkozni, akkor irány Dunakeszi és a Mi a Kavics / Strand Bisztró minden második vasárnap. Hamarosan jelentkezünk a részletekkel, amit oldalainkon fogunk közzétenni.

Mely zenemegosztó oldalon vagytok jelen?

A Facebook és Instagram oldalon mindig naprakészek lehettek a csapattal kapcsolatban. Továbbá a Youtube és MixCloud oldalon is, ahol mèg több zenét és videót osztunk majd meg Veletek.

Gmail: pulsepartiseries@gmail.com
YouTube: PULSE Party Series: https://www.youtube.com/channel/UC7MQClYWFcuPOZwHZAacNAQ
Facebook: https://www.facebook.com/PULSE-111633380480312
Instagram: https://www.instagram.com/pulse_partyseries/
Mixcloud: https://www.mixcloud.com/PULSEpartyseries/

A végén de nem utolsó sorban szeretném meg köszönni cenTro-nak az interjút és egy pár szóban bemutatni Őt is. Amit cenTro-ról érdemes tudni, hogy a szekszárdi szelektor 7 éve szervez eseményeket Tolna megyében. A VIBE szervező csapat és brand egyik alapítója, a Szekszárdi-Est és a VIBE események rezidense. Az ország számos pontján megmutatta már tehetségét, többek közt a HERZ-Budapest vagy a dunaújvárosi FORGE eseményeken is. Stílusát nehéz meghatározni, hiszen rá jellemző módon minden fellépésre nagy gonddal készül, ezáltal különlegessé téve minden egyes alkalmat, a rominimaltól a melodikusabb house-on át egészen a dinamikusabb szettekig.