A nyári szezonban négy alkalommal vesszük be a Nehru part legfelkapottabb szabadtéri szórakozóhelyét, A 300 férőhelyes terasszal rendelkező Pavilon Bar-ban minden este minőségi elektronika szól, velünk szerdai napokon találkozhatsz.

Már csak a line-upot kellett kitalálni. Nem szerettünk volna olyan fellépőlistát összeállítani, akikkel amúgy is gyakran lehet összetalálkozni a budapesti éjszakában. Így született meg az Electrocity ötlete, ami nagyon jól illik a Primate.hu által képviselt értékrendünkbe is. Már csak azért is, mert oldalunk egyik legfőbb célkitűzése a vidéki történések bemutatása. Nincs könnyű dolguk a helyi szervezőcsapatoknak, de mindenhol megtalálható egy szűk réteg, akik hihetetlen elszántságról tesznek tanúbizonyságot. Kitartanak árral szemben is. Pénzt és időt nem kímélve tesznek azért, hogy az adott régió se maradjon minőségi zene nélkül. Őket szeretnénk bemutatni. Az Electrocity rendezvényein nincsenek állandó rezidensek, minden buliban kizárólag egy adott vidéki városból érkező DJ-k gondoskodnak a hangulatról.

Első állomás: Szeged!

Erre utal a borítóképen található lemez címkéje is, ahová a szegedi dóm képét rejtettük el. Szeged a napfény városa és ez az a vidéki város, ahonnan a legtöbben követik a Primate.hu-t. Ez pedig már feltételezi, hogy sokan kedvelik errefelé az elektronikus zenét, bár – ahogyan vidéken szinte mindenhol – itt is a populárisabb, funky-s vonal dominál.

PaviloN Bar (Fotó: facebook)

Erre utal a szerdai bulink elnevezése is: The dark side of Sun City. A júliusi zenefelelőseink 2008-ban hívták életre az Ellenpont nevű projektet. Széles spektrumú zenei kavalkádjuk elsősorban elektró alapú, melyben törtek és négynegyedek savas, indusztriális vázára interferálódnak a new, dark, synth, cold wave-ek, space-post rock melódiákkal. Az első órákban finomabb, house-os témákkal kezdünk, aztán ahogy megy le a nap, mi is elővesszük a megőrüléses lemezeket. Valami hasonlókkal, mint ez. Kizárólag vinyl-ről fogunk zenélni!

2021-07-07, 18.00 – 24.00
Electrocity #Szeged (The dark side of Sun City)
Dj-k: Blanco, Ryan (Ellenpont)
Esemény: https://www.facebook.com/events/226878809263016

Az előrejelzések szerint szerdán nagyon meleg lesz! A megfelelő hűtésről a nemrégiben teljesen felújított Nehru part árnyékos fái és a Pavilon Bar frissítői szolgálnak, a Duna közvetlen közelében, a Petőfi híd pesti lábánál.

A rendezvény védettségi igazolvány nélkül is látogatható!
Asztalfoglalás: +36706029582

Next epizode: 2021. augusztus 11. Electrocity # Győr

Borítókép: Pixabay