Most már tényleg eljött a nyitás ideje, ami októberben fog bekövetkezni. A Museum Of Modern Electronic Music (MOMEM) Frankfurtban nyitja meg a kapuit. Világviszonylatban is ez lesz az első múzeum, ami az elektronikus zenével és a klubkultúrával foglalkozik.

Maga az ötlet TALLA 2XLC fejéből pattant ki. Ő egyébként az egyik legrégebbi motoros, már a 80-as évek elején lemezboltot vitt a városban, állítólag a “techno” kifejezést is ő hozta be a köztudatba. 1984-ben nyitotta meg a klubját, a világon a legelsők között. Vagyis elég hiteles csóka, akinek van mit mesélnie. Illetve csak lenne, hiszen a projekt ötlete még 2011-ben pattant ki a fejéből, de az elmúlt években nem igen történt előrelépés és a pandémia kirobbanása sem kedvezett a helyzetnek.

A múzeum olyan témákat fog bemutatni, mint a divat, hangszerek, design és technika. Ezen kívül terveznek nemzetközi DJ-k részvételével workshop-okat, szemináriumokat, előadásokat, filmvetítéseket és természetesen bulikat is. A MOMEM célja a klukultúra teles sepktrumának bemutatása és egy modern kulturális központ létrehozása a város szívében. Ezt Alex Azary mondta, aki a projekt másik ötletgazdája Andreas „Talla 2XLC“ Tomalla és Stefan Weil mellett.