Miguel Pérez-Marsá, az éjszakai élet munkáltatói szövetségének elnöke találkozott a spanyol idegenforgalmi minisztérium szóvivőjével, Iago Negueruelával, hogy megvitassák a Baleár-szigetek éjszakai életének biztonságos újraindítását. Arra a következtetésre jutottak, hogy a klubok fokozatos újranyitása lenne a legbiztonságosabb út. Az eljárás biztonságának szavatolása érdekében érvényben marad néhány korlátozás, mint például a kötelező maszkviselet a tánctéren, vagy pedig a kapacitás csökkentése zárt térben.

„Az egészség biztonságának garantálása és a gazdaság számára nyereséges képlet megtalálása a fő prioritás.”- nyilatkozta Pérez-Marsá a találkozó után.

Néhány héttel ezelőtt ugyanis DJ -k, klubtulajdonosok és promóterek gyűltek össze Ibizán, hogy kifejezzék aggodalmukat a szigorú korlátozások és kijárási tilalmak miatt, amelyek veszélyeztethetik a jövő hónapban esedékes népszerű záróbulik szezonját. „Sehol máshol a világon nem kellett annyi bezárást megélni, mint nálunk. A politikusaink és a kormány továbbra sem talált megoldást erre a problémára, ami pedig emberek ezreit érinti.” – áll a közleményben.

A világszerte népszerű buliszigeten jelenleg csak néhány klub lehet nyitva, ahol vannak ülőhelyek és csak a szabadtéri részeket használhatják. Az éjszakai klubk közel 20 hónapja vannak zárva Ibizán.