A tortadobálásáról ismert EDM-sztár új kihívásokra vágyik, más stílusban is ki szeretné magát próbálni. Legnagyobb pechünkre ez éppen a techno. A – legalábbis számára – underground hangzáshoz új művésznév is dukál, így az „Aurora” című szerzeményét „Ninja Attack” néven készítette el.

Az, hogy az EDM-lufi kipukkadni látszik, már nem újdonság. Sajnálatos tény viszont, hogy a stílus legismertebb szereplői közül egyre többen kacsintgatnak a techno irányába, tovább hígítva a szart. David Guetta Jack Back, Calvin Harris pedig Love Generator néven alkotja a techno hangzáshoz közeli szerzeményeit.

  Így készülnek Sopronban Steve Aoki ma esti fellépésére...Jaj!

A Ninja Attack pszeudo segítségével Steve Aoki meg akarja mutatni a világnak sötétebb és mélyebb aspektusát, amely nagymértékben eltér a megszokott hangzástól, bebizonyítva ezzel művészi sokszínűségét. A japán származású amerikai DJ már több zenei stílust is meglovagolt, legyen az elektro Armin van Buurennel („Music Means Love Forever”), a Future House GATTÜSO-val, MKLA és Aukoustics („Losing My Religion”) vagy dance-pop Yves-szel V (Avril Lavigne „Complicated” című szerzeményének átirata).

  Steve Aoki eltörte az egyik rajongójának a nyakát!

Az „Aurora” az MDLBeast Records égisze alatt fog megjelenni, a „SOUNDSTORM Vol. 1“ című válogatáslemez részeként. A nemrégiben alapított kiadónál egyébként eddig olyan nevek jelentették meg zenéiket, mint Salvatore Ganacci, Butch, vagy éppen R3HAB.

Steve Aoki új irányvonalának első termését meghallgatva azért nem hiszem, hogy aggódnunk kellene amiatt, hogy hamarosan a legismertebb techno fesztiválok headlinereként köszönne vissza a tortadobáló.