David Guetta nyerte meg a DJ Mag Top 100 2021 -es szavazását, aki megtartotta tavalyi helyezését, egy évtizeddel azután, hogy 2011 -ben először koronázták meg a világ első számú DJ -jének.

A francia lemezlovas ezáltal csatlakozik a holland DJ -k azon elit csoportjához – Martin Garrix, Tiësto és Armin van Buuren után -, akik háromszor vagy annál többször nyerték meg a Top 100 szavazást.

„Csodálatos, annyira boldog vagyok” – kommentelte David Guetta győzelmének a hírét – „Ez már a harmadik alkalom, elég őrült dolog, hogy ebből kettő egymás után történt. Hihetetlenül mozgalmas év volt számomra, mindig jó, ha látják az emberek, hogy milyen keményen is dolgozom.”

„Nagyon régóta csinálom már ezt, mióta először tinédzserként funk lemezeket játszottam. Elképesztő, hogy folytathatom a szenvedélyedet, és csak remélem – mivel én is a semmiből indultam ki -, hogy ennyi év után az első hely inspirációt nyújthat azon fiataloknak, akik szintén bedroom DJ-ként kezdték.”

A COVID-19 világjárvány miatt még a 2021-es év nagy részében is teljesen leállt a szórakoztatóipar, ami különösen a több ezres közönséghez szokott DJ-ket érintette hátrányosan. A live streamek persze ezerrel pörögtek, amiből David Guetta nagyon jól profitált. Lelkes rajongóit is sikerült mozgósítania. A szavazáson még így is 1,3 millióan vettek részt, megerősítve ezzel a Top 100-as lista pozícióját, mint a legnépszerűbb szakmai szavazás.

Az idei szavazatok 40%-át a 18-24 éves korosztály adta le, a maradék 40-et pedig a 25-34 év közöttiek. Mivel a klubok az év nagy részében továbbra is zárva tartottak és fesztiválokat sem rendezhettek, ezért a legtöbb szavazó egyértelműen a live streamek vagy a korábbi kedvencekre alapozva adta le szavazatát.

Az 1991-ben életre hívott DJ Mag első voksolását Danny Rampling nyerte. Az elmúlt években szinte már csak EDM-ről szól ez a lista, így sokat nem is foglalkoztunk vele.

A techno globális térnyerése azért itt is számon követhető:

01. David Guetta
02. Martin Garrix
03. Armin Van Buuren

23. Charlotte de Witte
27. Carl Cox
31. Eric Prydz
32. Claptone
38. Peggy Gou
42. Boris Brejcha
44. Amelie Lens
50. Jamie Jones
54. Nina Kraviz
58. Adam Beyer
68. Black Coffee
81. Green Velvet

A teljes listát ITT találjátok.