„Most, 20 év után úgy érzem, hogy itt az idő.”

Az egyik legbefolyásosabb és legismertebb holland rave-formáció 20 év szünet után tér vissza a színpadra. 20002 óta először léptek fel múlt szombaton, Belgiumban. De a naptárban már ír, litván, holland és brit dátumok is szerepelnek. És biztosra vehető, hogy hamarosan hozzánk is ellátogatnak, hiszen az Alice Deejay itthon is óriási népszerűségnek örvendett, legelső slágerük még Sterbinszky – Egy nyár a Flörtben című mixalbumán is szerepelt.

Ezt a zenét mindenki ismeri és több – egyébként borzalmas – átdolgozás is született az ezredforduló egyik legnagyobb klubhimnuszából. Pedig nem egyslágeres előadóról van szó, a „Back In My Life” vagy a „Will I Ever” című zenéjükre is jól emlékezhetünk mind a mai napig.

2002-től felfüggesztették a tevékenységüket és közel két évtizedet kellett várni a visszatérésre. Bár 2014-ben és 2018-ban is megpróbálkoztak a visszatéréssel, azonban nem az eredeti felállásban. A hírt nem csak a korabeli rajongók, hanem a pályatársak is nagy lelkesedéssel fogadták. A Vengaboys például az alábbiakat kommentelte Alice Deejay Instagram-oldalára: „Love you, welcome back.”

Az Alice Deejay énekese, Judith Pronk így kommentelte a történteket: „Amikor Alice Deejay-ként visszatekintek az életemre, rá kell jönnöm, hogy egy csoda volt. Nagyon fiatal voltam, és úgy éltünk, mintha csak egy filmbe cseppentünk volna. Sok őrült dolog történt velünk, például amikor Amszterdamból New York-ba repültünk, a reptérről egyenesen a helyszínre siettünk, aztán már a repülőn ültünk visszafelé, amikor rájöttem, hogy még mindig a mikrofonomat szorongatom. Alig várom, hogy újra találhassak a rajongókkal. Nagyon keményen gyakoroltunk, hogy újra formába lendüljünk. Készen állunk arra, hogy újra kiálljunk a közönség elé és mindent bele fogunk adni!”

A Reunion-turné kapcsán ITT találtok bővebb infókat.