A 2-es Bunker nevét nyáron ismerhette meg a nagyközönség. Alig néhány hónapja üzemel, de máris a budapesti techno közeg egyik legfontosabb bázisává nőtte ki magát. Nem csak az underground környezet (indusztriális környezet és graffitik), hanem az itt fellépő hazai és nemzetközi DJ-k nagy száma miatt is.

Azt szokták mondani, hogy a techno színe a fekete, különösen napjainkban. December 18-án azonban mégis a narancssárga fog dominálni a 2-es Bunker falai között. Advent negyedik vasárnapjának előestéjén ugyanis a holland Orange Recordings három oszlopos veteránja fog Budapestre látogatni a Techno Tunes meghívására, hogy aztán egy showcase keretein belül mutassák meg azt, ahogyan ők definiálják a techno fogalmát.

Hármójuk közül valószínűleg Drumcomplex neve szorul a legkevésbé a bemutatásra. A projekt korábban egy német testvérpárt takart, ma már csak Arnd Reichov neve fémjelzi a formációt, akinek lassan 30 éves pályafutás áll a háta mögött. Művészneve egyben a hitvallására is utal: a techno egy alapvetően összetett  dolog, amely a témájának minden aspektusát felölelő különböző rétegekből áll. Produceri munkáit olyan nagynevű kiadók gondozásában láttak napvilágot, mint a Carl Cox-féle Intec, a Monika Kruse által vezetett Terminal M, vagy éppen az Andre Chrom által életrehívott OFF Recordings.

Legnagyobb produceri sikerét az „Atomic” című szerzeményével érte el, amely Amelie Lens-től Joseph Capriati-ig számos DJ lemezestáskájában meglapult. DJ-ként Európa számos pontján letette már a névjegyét, zenélt már az ibizai Space-ben, de az Awakenkings-en is. Nyolc éves szünet után fog ismét fellépni hazánkban.

Steve Mulder 2005-ben jegyezte az első saját zenéjét, azóta több mint 90 megjelenése látott napvilágot olyan neves kiadók címkéje alatt, mint például az  Intec, Unrilis, Bush, Toolroom, MB Elektronics, Pornographic, Transmit, Nervous, Cr2, vagy éppen a Detone. „Within seconds” című szerzeménye pedig szerepel a legendás Global Underground sorozat, Carl Cox – GU38 Black Rock Desert kiadványán is. 2014-ben indította el saját kiadóját. Az Orange Recordings azóta olyan nagynevű művészek számára biztosított megjelenési felületet, mint Carl Cox, Cristian Varela, Spartaque, vagy éppen a Spektre. DJ-ként bejárta már a legjelentősebb klubokat, olyan helyeket pipálva ki bakancslistájáról, mint a Space – Ibiza, Womb – Tokyo, Matter – London, Sankeys – Manchester, Ministry Of Sound – London, Privilege – Ibiza, vagy éppen az Escape – Amsterdam.

JSPR (teljes nevén Jasper de Vries) szintén Hollandiából, egészen pontosan Rotterdam városából érkezik. Debütáló EP-je rögtön a legendás Traum Schallplatten gondozásában jelent meg, később aztán Richie Hawtin is felfigyelt rá és a M_nus-nál is jött ki zenéje. 2019-ben indította el saját kiadóját, a Barbaric Recordings-t.

A megfelelő fel- és levezetésről Nacho Caro (ő történetesen spanyol), DJ Slave (őt jól ismerhetik a hazai technorajongók, de már hosszú évek óta Hollandiában tevékenykedik), DJ Westbeat és Nuel gondoskodik.

Összesen tehát hét DJ fog a lemezjátszók mögé állni ezen az éjszaka, akik közül négyen a nemzetközi vizeket képviselik. A jegyértékesítés megkezdődött, az early bird jegyek pedig már el is fogytak, de van lehetőség VIP-jegyek vásárlására is. Ha egy különleges estére vágysz, ahol a techno széles spektruma fog felvonulni, akkor itt a helyed!

Jegyek: https://oneticket.hu/techno-tunes-orange-recordings-showcase-211218
Esemény: https://www.facebook.com/events/394934138838208