Egy ideje már szemezgettünk a pécsi Cellárium Klubbal. A hely a belváros szívében 8 méterrel a föld alatt húzódó török kori katakombákban található, egyedi hangulatú vendéglátó egység.A félemeleten a vendégek egy periszkóp segítségével tájékozódhatnak az alsó szinten lévõ eseményekrõl. Az egység 3 részbõl áll, ahol egyszerre 200 fõ tud helyet foglalni.

És bár lehetőség van esküvők, céges események, vagy bármi más egyéb rendezvény lebonyolítására, sokkal izgalmasabb az, hogy a földalatti kialakításnak köszönhetően tökéletes atmoszférát nyújt underground elektronikus zenei események számára is. Az elmúlt hónapokban több techno eseménynek adott otthont, melynek szervezésében a fiatal pécsi DJ, X3la szerzett elévülhetetlen érdemeket.

https://fb.watch/asxNkoU0VW/

A videó tanulsága szerint igazán jó vibe-ot nyújthatott ez a pince. Sajnos ez már a múlt, X3la tegnap arról írt a közösségi oldalon, hogy a Cellárium nem fog underground elektronikus zenei rendezvényeknek helyet adni a jövőben. Sajnos a jelenlegi helyzetben piszok nehéz dolog – főleg vidéken – nemhogy a mainstream, hanem a rétegzenére építeni. A pécsiek azonban még így is sokkal jobban állnak, mint az ország legnagyobbik része: az Amper Klub továbbra is rendszeresen vendégül látja a hazai és nemzetközi house / techno szcéna válogatott tagjait.

Borítókép: https://www.facebook.com/alex.horvath.12/videos/860776511288188