Az országban jelenleg is érvényben lévő járványügyi korlátozások elleni tiltakozás érdekében számos klubtulajdonos vesz részt egy bátor akcióban most szombaton. Hollandiában ugyanis továbbra sem lehetnek nyitva a szórakozóhelyek, ami a közelmúltban is számos elégedetlenséget szült a lakosság körében. Volt, hogy 150 ezren tiltakoztak a kormány intézkedései ellen.

  150 ezren tiltakoztak Hollandiában a korlátozások ellen

A tiltás ellenére számos klub fogja megnyitni február 12-én a kapuit egy éjszakára a „De Nacht Staat Op” (magyarul nagyjából annyit jelent, hogy „felkel az éjszaka„) elnevezésű akció során.

Miközben Európa számos részén fokozatosan oldják fel vagy éppen törlik el teljes egészében a koronavírus elleni korlátozásokat, Hollandia még mindig nem enged. A klubok bezárásának tilalmát eredetileg január 9-én kellett volna feloldani, de ehelyett március 8-ig meghosszabbították az intézkedéseket. A zeneipar helyi szereplői pedig igen csak kétségbe vannak már esve.

Ez az egész helyzet nagyon frusztráló. A holland fiataloknak szükségük van arra, hogy szórakozzanak, rossz a lelki egészségük. És egyre több az illegálbuli, ami nem éppen biztonságos.” – panaszkodott a helyzetre Pieter de Kroon, az amszterdami Chicago Social Club tulajdonosa.

A rotterdami klub Poing szóvivője, Kris de Leeuw hozzátette: „Eljött a megfelelő idő. Látjuk, mi történik a körülöttünk lévő országokban. Nagyon sok helyszín és DJ jelezte, hogy szeretnének csatlakozni. Remélhetőleg a tüntetés után is nyitva tudunk maradni.”

de Leeuw azt is hangsúlyozta, hogy a szombati nyitáskor a 3G szabályoknak eleget téve fognak eljárni. Azaz csak az mehet bulizni, aki be van oltva, átesett már a víruson, vagy pedig negatív a tesztje.