Csak még egy zene!” – bizonyára már mindannyian átélhettünk hasonlót legyen szó az utolsó pillanatokról, mielőtt elindulunk otthonról vagy éppen egy olyan buli zárótrack-jéről, ahol a DJ és a közönség sem akar hazamenni.

Végülis ez utóbbi elég gyakran elő szokott fordulni, hiszen általában a szigorúan vett záróra és a biztonsági személyzet túlbuzgósága szokott véget vetni a buliknak. Az a bizonyos utolsó szám ilyenkor óriási energiával tölti be a táncteret, hiszen mindenki tudja, hogy ha ennek vége, akkor minden elcsendesül.

  Vége lesz valaha? De egyáltalán akarjuk hogy vége legyen???

Ricardo Villalobos számára biztosan nem ismeretlen ez a szitu, hiszen a chilei származású DJ-legenda – ahogyan azt egy korábbi interjúban mesélte – soha nem szeret aludni. Egy nemrégiben közzétett videó tanulsága szerint a SOMOS nevű rendezvényen zenélt. Hogy ez pontosan hol volt, azt nem igazán sikerült kiguglizni, de nem is ez a lényeg. A buli lassan épp véget ért volna, amikor Ricardo Villalobos-nak megengedték, hogy felrakjon még egy utolsó zenét. Ez pedig végzetes hiba! Bárkinél működhet, de nem nála. Hiszen az 1970-es születésű lemezlovas híres arról, hogy maratoni – akár fél órás – hosszúságú zenéket ír. Ezért aztán nem volt rest és előszedte az egyik 26 perces hosszúságú darabját, hogy azzal zárja a szettjét.

  Interjú – Ricardo Villalobos

Érdemes figyelni az arcokat, amikor a közönségnek leesik a turpisság. Villalobos pedig csak mossa a kezeit. Zseniális!