Jeff Mills és ‚Mad‘ Mike Banks legendás kiadója 1989. novemberében alakult. Mi az Underground Resistance receptje? Adjuk hozzá a Public Enemy erejét és a Kraftwerk precizitását. Színtiszta techno, kompromisszumok nélkül! A detroiti illetőségű kiadót valóságos kultusz övezi szerte a világban. Az UR művészei (később Robert Hood is csatlakozott hozzájuk) gyakran fekete pólóban, terepszínű nadrágban és elmaszkírozott arccal léptek fel. Az általuk kiadott lemezeket részben csak Detroitban lehetett beszerezni, vagy visszafelé forogtak, ezért hagyományos lemezjátszón nem is lehetett őket meghallgatni. A nagyközönség leginkább a Jaguar című himnusz által ismerheti a kiadó munkásságát.

A legendás detroiti kiadó három új EP-t jelentett be márciusra. Ez pedig azért nagy szó, mert a katalógusuk szerint hosszú évek teltek el új release nélkül.

Az egyik megjelenés a Perception és Mike Bank 2004-es „Windchime” című kislemezének újrakiadása lesz. A „Covalence” EP pedig a Wavejumpers, Mana De Fuego (alias Soul of Hex) és Mike Ellison közreműködésével születik meg, ami Mark Flash átiratát és egy acapella verziót is tartalmaz.

Az artwork és a számok címei alapján úgy tűnik, hogy a Wavejumpers egy Drexciyával kapcsolatos projekt. A legendás duó ugyanis James Stinson 2002-es halálával tulajdonképpen megszűnt létezni. Gerald Donald Dopplereffect néven folytatta tovább, bár 2015-ben és 2018-ban is kiadott egy Derxciya EP-t. Az Underground Resistance kiadott egy homályos sajtóközleményt, melyben ez áll: „Az ikra megszökött. Skócia partjainál látták utoljára. Meg tudod fejteni a ködben lappangó hangot?”