2022-ben is gőzerővel hasít hazánk egyik legjelentősebb, kizárólag techno-ra fókuszáló kiadója. Az Airsound Records hazánk észak-nyugati régiójából terjesztette ki magát a nemzetközi techno színtérre. A 2015-ben alapított label célja kettős. Lehetőséget ad egyrészt a környék, illetve hazánk ambiciózus, illetve már komoly rangot szerző producereinek, de a feltörekvő nemzetközi előadók számára is teret ad.

Igen csak tekintélyes azon előadók és nemzetek listája, akik az Airsound Records gondozása alatt jelentették meg zenéjüket: [Wex10) (Franciaország), Dimitar Georgiev (Bulgária), A-Brothers (Ausztria), Vegim (Koszovó), Anders (Brazília), vagy éppen Callum Plant (Egyesült Királyság) – hogy csak egy párat említsünk.

Az Airsound Records kiterjedt kapcsolati hálóval rendelkezik Argentínában, ennek megfelelően a kiadó 83. megjelenése is egy dél-amerikai producerhez kötődik. Nem ő az első, korábban már több honfitársa (Johann Arty és Delgado) is szállított új megjelenést az Airsound Records-nak.

A Buenos Aires-ben élő, de egyébként olasz származású Roberto Fortunato új névnek számít a piacon. Teljesen autodidakta módon kezdett bele a zenélésbe. Munkamódszere tulajdonképpen a mai napig változatlan. Szokatlan hangok utáni kutatások sorával próbálja elérni a kívánt eredményt.  Tavaly ősszel jött ki debütáló EP-je a Sunora Recordings gondozásában. Az Airsound Recorsds-nál megjelenő új EP-je négy saját szerzeményt tartalmaz, mely során a techno mélyebb, füstösebb világába nyerhetünk bepillantást, ami egyszerre karcos és hipnotikus, mintegy kapcsolatot teremtve az emberi elme és gépi hangzás között.

Megjelenés dátuma: 2022-04-15
Kiadó: Airsound Records
Beatport: https://www.beatport.com/release/floating-points/3677865