Chennai (korábbi nevén Madras) India negyedik legnagyobb városa. Lakossága a 10 millió főt is meghaladja, vagyis többen élnek itt, mint Magyarország teljes területén. Ez India fő autógyártási központja, mivel a gépkocsigyártó vállalatok nagy részének van itt telephelye és a járművek nagy részét is itt gyártják. Emiatt Chennai-t sokan India Detroitjának is nevezik. Mi viszont nem az autógyártásra asszociálunk először Detroit kapcsán, hiszen az elektronikus zene rajongói nagyon is jól tudják, hogy a techno, mint zenei stílus az észak-amerikai város lepusztult raktárépületeiből indult világhódító útjára a 80-as évek közepén.

És hogy mi köze mindezeknek az Airsound Records-hoz, akik hazánk észak-nyugati régiójából terjesztették ki magukat a nemzetközi techno színtérre? A 2015-ben alapított label legújabb megjelenését egy Chennai városában élő és alkotó indiai producer jegyzi. A világ második legnépesebb országa mindezidáig fehér foltnak számított a techno világtérképén. Modrac India válasza a keményvonalas techno zenére. Szerzeményei a stílus igazi nagyágyúinak, mint például Amelie Lens, Kobosil, 999999999, vagy éppen Paula Temple szettjeiben is felcsendül.

Modrac 2017-ben hívta életre saját kiadóját. A MODRAC Records-on túl jelent már meg zenéje az Arts, Unknown Territory, Gobsmacked Records, ODD Records, Otomo Trax, The mean of rave, No mercy, TARO Records, valamint július közepén immáron az Airsound Records gondozásában is.

Hazánk egyik legjelentősebb, kizárólag techno-ra fókuszáló kiadóját kettős cél vezérli. Egyrészt lehetőséget ad a környék, illetve hazánk ambiciózus, illetve már komoly rangot szerző producereinek de a feltörekvő nemzetközi előadók számára is teret ad. Igen csak tekintélyes azon előadók és nemzetek listája, akik az Airsound Records gondozása alatt jelentették meg zenéjüket: [Wex10) (Franciaország), Dimitar Georgiev (Bulgária), A-Brothers (Ausztria), Vegim (Koszovó), Anders (Brazília), Roberto Fortunato (Argentína), Esteban Miranda (Kolumbia) vagy éppen Callum Plant (Egyesült Királyság) – hogy csak egy párat említsünk.

Modrac új EP-je immáron az Airsound Records nyolcvanhatodik megjelenése a sorban. Az „I dont give a damn” címre elkeresztelt EP három új zenét tartalmaz. A friss release tempója még a kiadóra jellemző sötét, ipari hangzásvilágra is rátesz egy lapáttal. A 145 BPM-en íródott zenék ráadásul bekerültek a Beatport Hard Techno szekciójának kiemelt megjelenései közé!

RELEASE DATE 2022-07-14
LABEL Airsound Records
CATALOG ASR086
Beatport: https://www.beatport.com/release/i-dont-give-a-damn/3751257