Anna Müller és Paul Wallner formációja a HVOB 2012-ben indult el világhódító útjára és rögtön az első soundcloud-os megjelenésük után Oliver Koletzki vette szárnyai alá a visszafogott minimalista elektronikára összpontosító, vokállal kiegészült projektet. Rögtön az első EP-jükkel bemutatkozhattak a világ egyik legjelentősebb zenei eseményén, a Melt fesztiválon.

2015-ben folytatódott a siker, hiszen ekkor jelent meg a „Trialog” névre keresztelt első albumuk, melyet az amerikai Thump Magazin az „Az Év Albuma” címmel jelentett be. Ugyancsak ebben az évben a formáció „a világ egyik legjobb live act produkciója” kitüntetést is besöpörte.

A duo második albuma a „Silk” 2017-ben született meg Winston Marshall kollaborációjával, melynek első track-jéről Jamie McNamara a BeatRoute újságírója azt írta: mélabús hangulatú gitár által navigált tánczene. Ezzel az albummal érték el az első teltházas koncertjüket a Mezzanine nevű helyen San Francisco-ban.

A HVOB máig utolsó albuma legendás belga indie kiadó a PIAS – Play It Again, Sam! égisze alatt megjelent „Rocco”, aminek világkörüli turnéjának keretén belül az Akvárium Klub nagytermében is felléptek. A budapesti lemezbemutatóra akkor minden jegy elkelt.

Valami hasonlóra számíthatunk május 20-án is. Áprilisban fog debütálni legújabb albumuk. A „Too” névre elkeresztelt lemezt pedig ismét első kézből hallhatja a hazai közönség. Ezért aztán ismét fokozott érdeklődésre számítunk, nem árt sietni a jegyvásárlással annak, aki élőben szeretné meghallgatni őket. Hiszen a HVOB jelenleg kétségtelenül a legfelkapottabb nemzetközi produkció az osztrák elektronikus zenei színtérén.

Esemény: https://www.facebook.com/events/2707129049588431
Jegyek: https://akvariumklub.hu/programok/hvob-too-tour-budapest/