A Badgirls Magyarország egyik legrégebben működő szervezőcsapata, ami különösen nagy szó annak függvényében, hogy az alföldi régióban tevékenykednek. A nem mindennapi évfordulót ma este ünneplik meg a szegedi Hungiban. Ennek apropóján mind az öt rezidens megosztott velünk nektek valami személyest, ami a csapathoz köti őket, legyen az szakmai, vagy baráti élmény, gondolat..

Pat Duff

𝗠𝗶𝘁 𝗷𝗲𝗹𝗲𝗻𝘁 𝗻𝗲𝗸𝗲𝗱 𝗮 𝗕𝗮𝗱𝗴𝗶𝗿𝗹𝘀?

Nekem mindig is a sokszínűséget… számunkra az előadói szabadság, az egyéniségünk fontosabb , mint egy stílus amit az egész banda képvisel, vagy klisé, amibe bele kéne erőszakolni mindent. Igaz a mai trendek már mást mutatnak így kevesebbet játszunk már együtt… 20 év alatt mindenki megtalálta a saját igazi hangzását! Úgy gondolom egy estének akkor is meg lehet az íve, ha különböző hangzás találkozik figyelve a harmóniára! Nekem ez a BADGIRLS!

𝗝𝗼́ 𝘀𝘁𝗼𝗿𝘆?

20 év alatt számtalan, de több mint a felére már nem is emlékszünk 🙂Úgy gondolom minden helyen, ahol megvetettük egy kis időre a lábunkat nagy-nagy storyk voltak:)

𝗖𝘀𝗮𝘁𝗹𝗮𝗸𝗼𝘇𝗮́𝘀:

Szülővárosunkból 2000-ben indult minden! Egy haverunk akkor egy kis 2 szintes helyet üzemeltetett Plastic néven! Itt volt a legelső kis szülinapi Badgirls muri! Meghívtuk az akkor barátokat és kollégákat, emlékszem akkora porolás volt odafent a tánctéren, hogy mozgott az emelet :)) Majd 2 sarokkal arrébb egy nagyobb, akkor már partihelyszínként működő kecskeméti Víztoronyban folytattuk, olykor már nem kis létszámmal és talán mondhatjuk, hogy az első havonta jelentkező elektronikus zenei club volt!

Shabaam

𝗠𝗶𝘁 𝗷𝗲𝗹𝗲𝗻𝘁 𝗻𝗲𝗸𝗲𝗱 𝗮 𝗕𝗮𝗱𝗴𝗶𝗿𝗹𝘀?

A Badgirls, mint csapat mindig is az életem része lesz. Megszámlálhatatlan emlék, rengeteg jó fellépés és ami a legfontosabb talán egy életre szóló barátság amely hármunk közt kialakult a kezdetek óta. Igaz az utóbbi időben egy kicsit más utat járunk már be, de én azt gondolom szakmailag ennek így kellett lennie, ettől függetlenül én úgy érzem az a szoros kötődés és baráti viszony amely az évek alatt kialakult sosem fog kihűlni, megváltozni.

𝗝𝗼́ 𝘀𝘁𝗼𝗿𝘆?

Rengeteg jó storynk volt a több, mint 20 év zenélés alatt. Nehéz is kiemelni egyet is akár. Hálás vagyok ezért az együtt eltöltött időért és bár voltak azért nehezebb időszakok is, mégis csak a jó emlékek maradtak meg bennem többségében.

𝗖𝘀𝗮𝘁𝗹𝗮𝗸𝗼𝘇𝗮́𝘀:

2004 körül csatlakoztam. Akkoriban már játszottunk pár bulin Kecelen, én főleg még a kisteremben zenélgettem, illetve pár bulin már voltunk akasztón is így hárman, de abban az évben alakult ki a hármas felállás a csapat történetében. És attól kezdve már 3an voltunk házigazdák Kecelen is és utána halason is természetesen.

Collective Machine

𝘔𝘪𝘵 𝘫𝘦𝘭𝘦𝘯𝘵 𝘴𝘻𝘢́𝘮𝘰𝘮𝘳𝘢 𝘢 𝘉𝘢𝘥𝘨𝘪𝘳𝘭𝘴?

Én Szegedtől 20 km-re nőttem fel. A régióban olyan meghatározó klubok voltak akkoriban mint a Sing-Sing, a Dance Tuning Disco vagy a Korona Kecelen. Nagyon sok Badgirls rendezvényen voltam, nem volt olyan partyarc aki ne ismerte volna őket.

Kicsit később, 2008-2009 környékén, amikor már én is zenélgettem, nekik épp Szegeden is volt rezidenciájuk. Emlékszem minden bulin ott voltam. Ezek voltak azok az idők, amikor még csak álmodoztam arról, hogy milyen jó lenne egy-egy ilyen bulin lehetőséget kapni. Már ismertem a csapatot, és ők is engem. A csatlakozás a brand fejlődését szolgáló kiadó (Alliwant Music) indításánál következett be 2015-ben. Azóta nagyon sok jó bulit megéltünk együtt. Nem tudni mit tartogat a jövő, de az biztos, hogy elképesztő amit a brand elért, és fantasztikus, hogy a részese lehettem és lehetek.

Capeesh Society alias Viktor Udvari


𝘔𝘪𝘵
 𝘫𝘦𝘭𝘦𝘯𝘵 𝘴𝘻𝘢́𝘮𝘰𝘮𝘳𝘢 𝘢 𝘉𝘢𝘥𝘨𝘪𝘳𝘭𝘴?

A rutint. Általuk lettem rutinosabb „versenyző”, ez egyértelmű. És most nem csak a fellépő oldalát nézem, hanem a zenei palettát, és az azt körülvevő szakmaiságot.

Egészen 2020-ig én egy teljesen más dolgokon szocializálódott előadó voltam, aki azért folyton arra a kérdésre kereste a választ, hogy ‘már megint miért nem táncolnak?’

Emlékszem az első közös bulinkra – 2018-ban, ahol még nem sikerült ezt interpretálni, de ahogy a fiúkkal egyre többet voltam együtt, egyre jobban szívtam magamba az örök és klasszikus „szabályokat”.

Lehet hülyén hangzik, de az addig papírformát bontó és sokaknak fura előadói szokásaim (szett közbeni sorrend, keverés, hangulatváltás) – amik teljesen érthető módon nem alakultak ki, lévén, hogy nem volt aki megmutassa. Utána viszont szépen átalakultak és a Badgirls által megtaláltam a hiányzó láncszemet, egyfajta „szabályszerűséget”. Megtanultam, hogy a fellépők sorrendje szerint kell építkezni a DJ-nek, a legjobb zenéket tartalékolni kell egy warm up végére pl., és így tovább.

Szóval összességében amellett, hogy alázatot tanulok, a lemezlovasság klasszikusabb értelemben vett rutinosságát és trükkjeit tudtam hasznosítani, amire azt kell mondjam, tényleg alkalmazni kell őket, ahhoz, hogy egyszer végre saját magamról is elmondhassam: Viktor, te jó dj vagy!:)

Számtalan jó sztori jut eszembe tavalyról: Pécs, a szegedi rezidencia bulik, de azt hiszem ez a pénteki buli végre kicsit ‘meghittebb’ lesz és tekintettel az elmúlt két év problémáira, büszkén fogjuk nyugtázni, hogy ez a csapat még mindig összetart, még ha sokszor nem is jut minőségi idő egymásra!

James Cole

𝘔𝘪𝘵 𝘫𝘦𝘭𝘦𝘯𝘵 𝘴𝘻𝘢́𝘮𝘰𝘮𝘳𝘢 𝘢 𝘉𝘢𝘥𝘨𝘪𝘳𝘭𝘴?

TESTVÉRISÉGET. 22év együtt több mint kollegialitás, ez nem csak valami „fiúcsapat”, hanem bajtársiasságon, a rengeteg együtt megélt közös élményen alapuló BARÁTSÁg, ha úgy tetszik TESTVÉRISÉG. Az alapítók így 3-an a Petivel és a Shabival annyi mindenen mentünk együtt keresztül, hogy számunkra soha nem volt kérdés az, hogy mi egyek vagyunk és együtt is maradunk! Még akkor is ha a mai világban ma már olyan szinten stílusorientált és egy-egy hangzásra épülő brandek vannak, amibe valóban nem lehet beletuszkolni a Badgirls-t. De ez nem jelenti azt, hogy mi e miatt, majd x évente újra igazoljuk a csapattagokat, mert „a BL-t csak így lehet nyerni” és megválunk attól, aki nem a csapat-hangzást képviseli… Tudom-tudjuk, hogy a professzionálisan felépített brandeknél ez kb „követelmény”, de mi annak ellenére, hogy zeneileg ma már teljesen más utat járunk hiszünk abban, hogy van közös élményünk, nem csak az emlékekben, de aktualitásban is. Hogy több az ami összeköt minket, mint ami zeneileg szétválaszt, és ahogy a Pat Duff említette tudunk akár egy este is úgy egymásra építkezni, hogy mindenki önazonos marad, mégis lesz az estnek egy íve és közben még jól is érezzük magunkat!
Ez egy hosszú folyamat volt míg ez megérett bennünk, és a Mario pl már a kezdet kezdetén látta ezt kívülről, ugyanakkor ezt hagytuk organikusan, belülről megérni. Ez a titka annak, hogy ma már mindenki tök jól megtalálta a saját hangzását, abban kiteljesedik, saját labeleink vannak, és nem akarjuk összetartani és minden áron egybe tuszkolni azt, amit nem lehet. Mint egy család, ami mindig is család marad, de a felnőtt gyerekek önálló útra lépnek és kiteljesedhetnek szabadon, megőrizve azt is ami közös persze.
Most a szülinapon ezt ünnepeljük, az elmúlt 22évet és egymást. A jövőben meg nyilván a  Shabi folytatja a techno labeljét és Kiskőrösi klubestjét, Viktorral és Marioval jómagam Szegedet, (az Alliwant-ot Viktorral) Peti pedig reményeink szerint majd újra Nagykőrös/Cegléden éleszti fel a bulikat és alkalmanként együtt is szerepelünk, de ami nem hiteles azt elengedtük… Budapesten ezért is vagyunk jó ideje külön, ott ez hatványozottan étvényes, hogy a house és a techno nem biztos, hogy megférne hitelesen egymással, max csak különleges alkalmakkor…

Ahogy a személyes oldalamon egyesével köszönetet mondtam minden régi és új Badgirls tagnak, úgy itt is csak hálás lehetek mind a négyüknek azért, hogy nem pusztán mint DJ-t, szervezőt, a „producer”-t idézőjelbe teszem, de embert is formáltak. Nélkülük nem az lennék aki, amiért örökké hálás leszek! A nevem alatt megjelenő trackek (ahogy azt mindig is elmondtam) közös alkotások, amik nyilván rám jellemzőek, de ahogy a Lee Burridge fogalmazott, én elsősorban DJ vagyok, aki zseniális producer barátok mellett velük tudja megvalósítani azt amit önálló trackként megálmodott. Így, ebben a formában (is) él tovább a Badgirls csapatként amit szegedi rezidenciánkon együtt ünneplünk, ami gyakorlatilag a 22évvel életre hívott klasszikus „csajos” house alapokra építő hangzás fellegvára aktuálisan… Végül nem csak mi öten lettünk barátok, de Kecelen, Halason, Akasztón, Kecskeméten, Szegeden, Pécsen, Baján, Nagykőrös-Cegléden, Kiskunfélegyháézán, Kiskőrösön, Budapesten és sorolhatnám tovább… rengeteg emberrel ezeken a bulikon lettünk jóbarátok. Mindig volt-van egy mag aki jött velünk ezen az úton és akiknek nagyon hálásak vagyunk ezért! Akikkel ha x év után gyerkőccel, családdal is találkozunk megöleljük egymást, mert annyi minden szép emlék köt össze minket. Annyi jó dolgot megéltünk! KÖSZÖNJÜK MINDENKINEK!

Ma este!! 2022/04/08 Badgirls 22th Birthday Szeged Hungi
Esemény: https://www.facebook.com/events/935967893784011