Szekszárd hosszú ideig fehér foltnak számított a hazai partytérképen, Tolna megye ugyanis sokáig hiányt szenvedett releváns elektronikus zenei eseményekből. 2014-ben jött el a változás ideje, amikor néhány lelkes helyi fiatal a baráti társaságukkal karöltve létrehoztak egy saját sorozatot. Azóta megfordult náluk a teljes hazai élvonal. Nincsenek könnyű helyzetben, az első rezidenciájuknak helyszínt biztosító klub 2018-ban véglegesen bezárt. A nulláról kellett újra építeniük az egész projektet. Kisebb, családiasabb secret bulikat kezdtek szervezni. A covid igen csak rosszul érintette őket, új rezidenciájuk azóta sem nyitott ki. Szekszárd az elmúlt két évben mégsem maradt minőségi elektronikus zene nélkül, a Vibe rendezvényei a méltán híres szekszárdi borospincék teraszán folytatódtak. Most, hogy normalizálódni látszik a helyzet, a csapat is újult erőre kapott. Hamarosan visszatérhetnek egykori rezidenciájukba és a nyári szezonra készülnek egy nagy dobással is. Ha rajtuk múlik, akkor pedig még nagyon sokáig el lesz kényeztetve a szekszàrdi közönség minőségi zenékkel. Három éve beszélgettünk velük utoljára. A Vibe csapatának két motorja, Laci és Miki mesélt nekünk az azóta eltelt időszak történéseiről, valamint a jövőbeli tervekről.  

Sziasztok srácok! Utoljára három éve beszélgettünk egymással, meséljetek mi történt veletek azóta?

Igen, akkor nagy reményekkel vágtunk bele a közös munkába a Szekszárdi Esttel. Hamar megszerettük, és belaktuk új rezidenciánkat. Egy igazi underground ékszerdoboz, remek adottságokkal. Három nagyon jól sikerült eseményünk volt, és készültünk eddigi legnagyobb bulinkra, ahol Jay Lumen lett volna a headliner, de jött a covid…

2020-ban új kihívásokkal és változásokkal kellett szembenéznie minden szervezőnek, Ti hogy próbáltatok a felszínen maradni az utóbbi időben?

Nagyon nehéz időszak volt, illetve nekünk még mindig az, mert 2020. február óta nem tudtunk nyilvános eseményt szerevezni, mert a klub nem nyitott ki azóta sem. Az első időkben csak a podcastek voltak, és ahogy nyitott az ország és indultak az események akkor folytattuk Vibe Terasz sorozatunkat Szekszárd egyik leghangulatosabb teraszán, őszel és télen pedig a fenti bár részen. Szerencsére történtek pozitív dolgok is, és Teraszos sorozatunkkal eljutottunk új helyekre is, mint a szekszárdi strand, valamint a város legszebb panorámájú pincészete. Ez utóbbi idén is folytatódik. Illetve tavaly ősszel sikerül eljutni Budapestre is a primate.hu meghívására a Pavilon bár ba(ez úton is köszönjük), ahol cenTro többed magával Szekszárdot képviselte. Mindenesetre nehéz volt életben tartani a brandet.

Hogy áll Szekszárd jelenleg eletronikus zenei téren?

Pfúú, nehéz megmondani. Több, mint 2 éve nem tudtunk nagy, nyilvános eseményt szervezni… Így nehéz felmérni, hogy mennyire törte meg a megkezdett munkát a covid. Tavaly úgy gondoltuk, hogy muszáj valamit tenni míg nem nyit ki a Szekszárdi Est, így a környékbeli artistokkal összefogva újra elővettük a Vibe Secret projektünket és kisebb, családiasabb, teljesen titkos eseményeket szervezünk jelenleg, hogy egyben tartsuk a közönségünk magját. Ezek nagyon hangulatos esték, és rengeteg pozitív visszajelzést kapunk, ami sok energiát ad a folytatáshoz. Nagyon hálásak vagyunk nekik, hogy így támogatnak minket! Illetve a dj-knek is nagyon köszönjük a közös munkát ebben a nehéz helyzetben is.

Ha jól tudom a podcast sorozatotok elérte a jubíleumi 30. megjelenést (gratulálunk hozzá!), amit a LavaLava egyik alapítója Falcao jegyez, emellett pedig van egy alternative sorozat is ami a „kisebb” nevekre fókuszál. Mesélnétek ezekról egy kicsit?

Köszönjük! 🙂 2019-ben indítottuk el a podcast sorozatunkat először a Mixcloud csatornánkon, később áttértünk a Youtubera. Póbálunk havonta jelentkezni, amit nagyjából sikerül is tartani. 2020 nyarán gondoltunk egy merészet és azóta ebben a sorozatban csak „A” kategóriás artistok mixei jelennek meg. (Ezúttal is köszönjük, ha feliratkoztok csatornánkra 🙂 ) Mellette pedig van a Fusion podcast, ahol megprobálunk leginkább a lokál artistokra fókuszálunk, az ő kezüket sem akarjuk elengedni, hiszen együtt dolgozunk, és ez nekik is egy jó lehetőség. Azért, hogy ne mindig ugyan az a pár név szerepeljen a sorozatban alkalamanként kitekintünk a megyén túlra és keressük azokat az izgalmas artistkokat, akik még nem futottak be, de szerintük nagyon tehetségesek. 

Milyen projeketeken dolgoztok és hol találkozhatunk a VIBE-al a jövőben?

A nyáron tovább folytatódik a Vibe terasz 2 helyszínen. A Harbro Kézműves és Sörbár nagyon hangulatos teraszán, illetve a lélegzetelállító panorámájú Tringa pincészetnél. Úgy néz ki, hogy 8 év után végre sikerül megrendezni az első open air bulinkat, ez még szintén Secret lesz. Pont múlt héten egyeztettünk a Szekszárdi Est tulajdonosával. Hosszú várakozás után őszel végre kinyitnak, és várnak minket is! Így 2,5 év után végre visszatérhetünk a szcéna vérkeringésébe! 🙂