Idén ötödik alkalommal, 2022.07.14 – 2022.07.18. között alkalommal rendezik a Dunai Nyári Tábor elnevezésű elektronikus zenei minifesztivált a Duna egyik legszebb, homokpadokkal övezett déli szakaszán, a Szent László Hídnál, Fajszon, a Zarándok szoborcsoportnál a mesés Gemenci Tájvédelmi Körzet közvetlen szomszédságában.

A tavalyi eseményre mi is ellátogattunk és csupa pozitív élménnyel távolztunk. Aki még nem járt itt: a Dunai Nyári Tábor olyan, mint az Alkotótábor, csak kicsiben. És aki járt már a másik fesztiválon, az tudja, hogy ez a legnagyobb dicséret. Megkaptuk a “nagytestvér” szellemiségét, még ha a szervezők szemmel láthatólag a saját útjukat járják és az elmondások szerint évről-évre magasabb a színvonal.

  Beszámoló: Dunai Nyári Tábor

A Zarándok Szoborcsoport őrt álló fafaragásai, mint ősi rituális ereklyék erősítik a helyszín hétköznapokból kiragadó atmoszféráját. Táborozás a szabadban, a Duna áramlatai mellett, csicsergő madarakkal, a friss levegőn, ahol a zenei felhozatal mellett napközben számtalan spotolási lehetőség közül is választhatunk.

Kempingezésre a híd alatt és annak környékén nyílik alkalom, amely hozzájárul a természetben való kikapcsolódás élményéhez. Ehhez szolgáltatja a Dunai Nyári Tábor a zenét, a helyszínt, a vizes blokkokat (WC-ék, illetve zuhanyzófülkék), tűzrakó helyeket, ahol lehetőség van igény szerinti sütögetésre. A szobrok gyűrűjében a tánctér mellett egy büfé és street food is várja majd a megfáradt és éhes fesztiválozókat.

A szervezők elmondása szerint 22’-ben nagyobb hangsúlyt fog kapni a techno, de megmaradnak a Tábor eredeti szellemiségénél is, így a másik három napon továbbra is a funky, break, groove, micro és minimal house stílusoké lesz a főszerep. A hangot ismét a Noise Hangtechnika biztosítja majd.

A Dunai Nyári Tábor idei két kiemelt nemzetközi fellépője kétségtelenül az egyik legígéretesebb, feltörekvő spanyol művész Enzo Leep és a Lyric techno duója, akik Németországból érkeznek.

 

Az 5. Dunai Nyári Tábor Facebook eseményét is tudjátok megtekinteni: https://www.facebook.com/events/1003161546897367

A tavalyi fesztivál aftermovie-ját pedig ide kattintva: https://www.facebook.com/dunainyaritabor/videos/?ref=page_internal

A Táborban készült képek pedig itt találhatók: https://www.facebook.com/dunainyaritabor/photos/?ref=page_internal&tab=album

Négy napos bérleteket korlátozott számban már 13 000 Ft-tól elérhetők a Tixa oldalán, napijegyek pedig 4000 Ft-tól: https://tixa.hu/dunainyaritabor-2022

Várnak mindenkit a szervezők 2022.07.14 – 2022.07.18. között az idei, ötödik Dunai Nyári Táborban.