Sűrű átrendeződéseknek lehetünk ismételten csak tanúi a budapesti klubszíntéren. A legtöbb mozgás a Csepel Művek területéről jön, az elmúlt időszakban több klub is megnyitott, bezárt, vagy éppen újranyitott a Színesfém utca és a Duna-lejáró utca környékén.

Bizonyára sokan emlékeznek még a veteránok közül a jobb sorsra érdemes The Groove Club-ra, az ország akkori és azóta is egyetlen klubjára, ami a classic techno-ra fókuszált. 2014-ben nyitotta meg kapuit, majd a rákövetkező évben egy súlyos viharkár sajnos megpecsételte a klub sorsát, végleg be kellett zárni.

Néhány hónappal ezelőtt aztán ismét élettel telt meg az ingatlan, itt üzemelt az EXIT nevű klub, ahol többnyire a techno keményebb válfajai és az indusztriális hangzás dominált. A helyszín maradt, a név és a koncepció azonban teljes átalakuláson ment keresztül.

Hetek óta lázasan folynak az előkészületek, pénteken lesz az átalakítás utáni első buli! A techno napjainkra jellemző dominanciája miatt a house kedvelői számára igen csak beszűkültek a lehetőségek. A Playground nem titkolt célja, hogy befogadó térként szolgáljon olyan budapesti house orientált underground klubestek számára, mint például a Rokoko, Stop Thinking, Memphis és Bedroom. A közösség új otthonra talált, reméljük, hogy ez így is marad!

A péntek este 10-kor kezdődő nyitóbulin Martin M fog a pult mögött állni, aki az itthoni minimal szcéna megkerülhetetlen előadója és nem mellesleg szervezőként is mély nyomot hagyott a hazai éjszakai életben. Három órás szettjével fogja megtáncoltni a közönséget, az est további zenei ívéről a Terra Kontra csapatának rezidensei – Hanussen, Kirk Lazarus, Knoll és Milon Miller – fognak gondoskodni.

Esemény: https://www.facebook.com/events/398596768561146