Szívügyünknek tekintjük azokat a kollektívákat, akik fáradhatatlanul dolgoznak azon, hogy vidéken se maradjunk minőségi elektronikus zenei programok híján. Sajnos az elmúlt években igen csak leredukálódott a hasonló rendezvények száma. Így van ez Dél-Pest Megyében is, ahol egyszerre áldás és átok Budapest közelsége.

A 17 ezer lakosú Dabast mindössze 41 kilométer válassza el a fővárostól. Ez általában azt jelenti, hogy az itteni maroknyi közönséget könnyen  beszippantják a sokkal nagyobb lehetőséggel bíró budapesti rendezvények. Egy helyi lelkes fiatalokból álló mag azonban már 2017 óta azon dolgozik, hogy ez ne mindig így legyen. Abban az évben szervezték meg az első Uncompromising bulit, Rendezvényeik számát nem viszik túlzásba, ezzel is igyekeznek megtartani a bulik exkluzív jellegét. Az a réteg, akiket első sorban megcéloztak, viszont kitartóan jelen van a rendezvényeiken.

Elsődleges szempontként mindig is a minőséget tartják szemük előtt. Így lesz ez idén is. Évek óta figyelemmel kísérjük a helyi történéseket és azt tapasztaljuk, hogy a helyszín – a minden dabasi által közkedvelt és pazar adottságokkal rendelkező Badbone pálya – jelentős változásokon ment keresztül tavaly óta. Idén már egy teljesen felújított tánctér várja a szórakozni vágyókat és az időjárás viszontagságaitól sem kell félni. A tánctér ugyanis fedett, ahogy az étel és italpultnak újonnan kialakított rész is. A tópart környéke is meg lett tisztítva, így azt akár már teljes hosszában is körbejárhatjuk. A megfáradt partizók kényelméről vizipipával felszerelt chill rész fog gondoskoni, a vizuális élményt pedig egyedi dekoráció biztosítja miután lemegy a nap.

Ami számunkra különösen szimpatikus, hogy a szervezők nem csak az éjjeli, hanem a nappali bulik erejében is hisznek. Ennek értelmében az első júniusi szombaton már délután ötkor útjára indul a zene, hogy aztán egészen reggel 6-ig menjen a tánc! A dj pulton a környék elektronikus zenei közösségének jól ismert arcai fognak osztozkodni. Összesen nyolcan lesznek, közülük Grema a legismertebb név. A Paeoni Records feje a hardware szintik és a 12 inches lemezek szerelmese, aki fokozatosan építette ki saját  műhelyét. Stúdiójában ma már nem csak saját zenei munkásságának ad teret, hanem bárki fordulhat hozzá segítségért, aki úgy érzi, hogy volna még mit gyúrni a saját zenei produktumán.

Ez lesz az ötödik Digital Piknik a sorban, ahol végre ismét kötetlenül és szabadon találkozhatnak az elektronikus zene szerelmesei. Nem csak helyi arcoknak ajánljuk ezt a több, mint 12 órás dzsemborit. Budapestről és környékéről is érdemes lesz ellátogatni ide, hiszen az igazi csodák mindig az ilyen és ehhez hasonló – alulról és szisztematikusan építkező – eseményeken történnek.

Uncompromising. pres. / Digital Piknik V. Electronic Music Festival
Dátum: 2022. június 4. 17:00 – 06:00
Helyszín: Badbone Bt. Paintball & Airsoft Dabas
Line up: Grema, ArtSoul, NiceBerg, Strypee, Rajmund, Tribe, SLLM, Simi
Jegyek: 17:00-22:00 ; 2000,huf, 22:00 után: 3000,huf
Esemény: https://www.facebook.com/events/254278666911108

És ez még nem minden! Idén nyáron útjára indul az Uncompromising Invites sorozat, melynek helyszíne a budapesti Nehru-parton található Pavilon Bar. Így aztán a dabasi csapat a fővárosi barátokkal is össze tud hozni pár meetinget a szabadtéri szezonban. A csapattagok mellett minden eseményen társul hozzájuk egy számukra közeli és nagyra tartott vendég művész is. Az első meeting időpontja: május 25 szerda, 18.00 – 24.00 óra között.
Esemény: https://www.facebook.com/events/393160569488005/