2018. júliusában került lakat alá a budapesti partyélet akkori legfontosabb bázisa, a Corvin Club (korábbi nevén: Corvintető). A bezárás óriási űrt hagyott maga után, a hazai klubtörténelem egyik legendás helyszíne zárta be véglegesen a kapuit.

Egy kellemes napsütéses hétfői napon épp a felújítás alatt álló Blaha Lujza téren keresztül vitt a dolgom, amikor egy ismerős arcra lettem figyelmes. Slosár Líviával az Alkotótáborban találkoztam először, aztán amikor kiderült, hogy ő a téren folyó felújítás művezetője, egyből nekiszegeztem a kérdést: felviszel a tetőre?

Évek óta szerettem volna ugyanis újra eljutni oda, felidézni azt a sok emléket, amit a szórakozóhely fennállásának 10 éve alatt átélhettem. Nem csak a maratoni bulikra és backstage sztorikra gondolok itt elsősorban, néztünk meccset és rengeteg filmet is a teraszon. Nagyon kíváncsi lettem voltam rá, hogy milyen állapotok uralkodnak jelenleg az immáron négy éve bezárt klub helyén. Sokszor próbálkoztam a bejutással, ám mindezidáig nem jött össze. Pedig ha tudtam volna, hogy a témában legkompetensebb ember az ismerősöm… Így aztán nem sokkal később már az építtető cég Stáhly utcai irodájában, a Corvin Áruház mögötti kis utcában húztam fejemre a munkavédelmi előírásoknak megfelelő sisakot és nagy izgalmakkal indultam neki a túrának, amiben Alberti István volt a segítségünkre. Ő is az építkezésen dolgozik és rendszeresen megfordult anno a Corvintetőn. Úgy ismeri az épületet, mint a tenyerét. Már csak az volt a kérdés, hogy mi miért nem  találkoztunk korábban még soha.

A MÜSZI irányából kezdtük a túrát. A Művelődési Szint – mai szóval élve – egyfajta coworking inkubátorházként üzemelt. De rendeztek itt bulikat, önálló szórakozóhelyként működött, ahol  még – ha lehet ilyet mondani – a Corvintetőnél is undergroundabb hangulat uralkodott. Később egyre magasabbra kerültünk, a Corvin Club minden négyzetméterét sikerült bejárni, voltunk a nagyteremben, a kicsiben (illetve annak a helyén), a Corvin Barban, a folyosókon, a lépcsőn és természetesen a teraszon is.

A Corvin Áruház építésekor német mintákat követtek. Itt helyezték üzembe Magyarország első mozgólépcsőjét. Az épületet 1926-ban adták át a nagyközönségnek. Vagyis négy év múlva lesz száz éves, amit hamarosan eredeti pompájában is megcsodálhatunk. A Blaha Lujza tér november végére fog elkészülni, a Corvin Club épülete pedig 2023. februárjában. Vajon mi lesz a legendás klub helyén? Hamarosan ezt is megtudhatjuk. Most azonban zsepiket elő, repüljünk vissza az időben, nosztalgiázásra fel!