Újabb komoly megjelenést könyvelhet el magának Shabaam, aki ezúttal a Planet Rhythm-nél jelent meg egy négy számos EP-vel. A Rawflex Music label főnökének nem ez az első idei komolyabb megjelenése, hiszen az év első felében már a KD RAW label-nél is debütált nem kis sikerrel, egészen a Beatport techno hype chart első helyéig jutott zenéjével.

Shabaam régi motoros a szakmában. Kecelen született és dj-pályafutása is ebben a városban kezdődött még 2000-ben. A legendás keceli Korona-ban megalapozta hírnevét, hiszen többek közt itt találkozott későbbi csapattársaival, akikkel 20 éven át együtt alkották a Badgirls formációt. Az évek alatt az összes hazai nívós klubban és fesztiválon megfordult és jelenleg is aktív résztvevője a szcénának. 2018-ban alapította kiadóját, a Rawflex Music-ot Deep Colors-al közösen igazgatja.

A Planet Rhythm jól csengő név a piacon, hiszem a legendás Glenn Wilson által 2005-ben alapított, majd tulajdonosváltáson átesett kiadó számos nagynevű producer (mint például Axel Karakasis, Gotshell, vagy éppen A. Paul) számára biztosított már megjelenési lehetőséget, de a szintén hazánkbéli Raul Young is több EP-t jegyez már a kiadó címkéje alatt.

Shabaam kiadványa a nemzetközi piac figyelmét is felkeltette. Olyan nagynevű dj-ktől érkezett már support, mint például Marcel Dettmann, Richie Hawtin, Joseph Capriati, Rodhad, Dax J, I Hate Models, Slam, Nina Kraviz, MInd Against, Monika Kruse, Joris Voorn, vagy Alan Fitzpatrick. De az eddigi legnagyobb elismerés eddig kétségtelenül a torinoi Kappa Futur fesztiválon történt, ahol Carl Cox és Joseph Capriati b2b-je alkalmából csendült fel az egyik szerzemény,  Ez Európa egyik legnagyobb szabadtéri techno eseménye, ahol sok ezer bulizó élőben élhette át Shabaam frissen megjelent zenéjét, ami a Road 54 nevet viseli. A kérdéses rész 25:40-nél kezdődik a videóban. Ne aggódj, az előtte levő szövegelés pont elhallgat, mikor a lényeg kezdődik!

A Raised by wolves címre elkeresztelt EP négy új szerzeményt tartalmaz a techno széles spektrumát felvonultatva. A nyári, könnyedebb hangzású zenéktől egészen a nyers, mély és sötét tónusokig. Shabaam ars poetica-ja szerint a techno túl tág fogalom ahhoz, hogy csak egy fajta megközelítésre és irányra korlátozódjon. Ezzel az üzenettel mi is maximálisan egyetértünk.

Shabaam – Raised by wolves
Release date: 2022-07-08
Label: Planet  Rhythm
Tracklist:
1. 54 Road
2. The Miracle
3. Raised By Volves
4. Taposco

Bandcamp: https://planetrhythm.bandcamp.com/album/raised-by-wolves-ep
Beatport: https://www.beatport.com/release/raised-by-wolves-ep/3773689