A román és a magyar microhouse közösség legendásan jó kapcsolatot ápol egymással. Ez nem csak abban merül ki, hogy sűrűn látogatják egymás rendezvényeit, de közösen is nagy dolgokat hajtanak végre. Ilyenek például a három szervező együttműködéséből létrejött hajós bulik. 2019-ben egyesítették először erejüket a Dunán. Az összefogásnak óriási sikere lett. A fanatikusok nem csak, hogy megtöltötték a Cruisin fedélzetét, a jegyet vásárlók nagy része egyenesen Romániából érkezett. A folytatás borítékolható volt, azonban közbeszólt a járvány. Ennek lecsengésével viszont semmi nem állíthatta meg a hazai színeket képviselő Rokoko és a szomszédos országból érkező Bipolar (b/plr.) csapatát, hogy újra megmutassák a világnak, miszerint igenis létezhet román-magyar testvériség.

A Bipolar (b/plr.) csapata az egyik legerősebb név a porondon. Több, mint 200 bulit szerveztek már szülőhazájukban és szerte Európában. Legyen szó beltéri vagy open air rendezvényekről, hegyekről (Winterjam) vagy tópartról (Lakhouse), melynek kapcsán a stílus legismertebb képviselőit látják vendégül. Raresh, Petre Inspirescu, Hector,Herodot, Priku, Arapu, Premiesku, Sepp, vagy éppen Nu Zau is gyakori vendégnek számít náluk. Temesvárról indultak, 2015-ben nyitották meg saját klubjukat. Ekkor még csak egy igen szűk létszámú helyi közösségről lehetett beszélni, ők azonban hétről-hétre szállították a legizgalmasabb hazai és nemzetközi artistokat, melynek hatására egyre többen ismerték meg a nevüket. Az Exit Festival együttműködésében 2017 óta rendezik meg Temesvár legnagyobb zenei fesztiválját, a Revolution évente mintegy 25 000 látogatót vonz. Bár a járvány miatt náluk is be kellett húzni a kéziféket, Temesvár így sem maradt elektronikus zenei fesztivál nélkül. A tavaly indult West Village már debütálás évében is 4000 látogatót vonzott, de hozzájuk köthető a történelmi Déva várában kerül megrendezésre kerülő Citadela Festival is.

Hozzájuk hasonló utat jár be a Rokoko csapata is, akiknek csillaga igazi üstökösként bukkant fel a budapesti éjszaka égboltján. 2018-ban tűntek fel és azonnal megszületett a “rokoko jelenség”. A névválasztás hűen tükrözi azt a fajta életérzést, amit közvetíteni szeretnének: hedonista és szabad, kicsit túlzásokba eső, örömöket habzsoló. Maga a rokoko, mint korstílus is ezeket az értékeket közvetítette, így adott a közös nevező. A jelszó: ‘TOO MUCH IS NOT ENOUGH’

A júliusi eseményre pillanatok alatt elkapkodták a jegyeket. Aki viszont lemaradt, annak sem kell keseregnie, ugyanis szeptember 17-én a három csapat közös története tovább íródik a Duna vízén, a már bevált recept szerint. A Bipolar és a Rokoko csapata ugyanazokat az értékeket képviselik, a román és a hazai microuse szcéna legjelentősebb képviselői kapcsolódnak egymáshoz a Cruisin fedélzetén.

A bukaresti székhelyű SIT (ami a Sideways Invisibility Theory rövidítése) Cristi Cons és Vlad Caia közös projektje. Mindketten zenész családból származnak és képzett klasszikus zenésznek számítanak. Ez kétségtelenül nagy előnynek számít a hipnotikus és minimalista hangzásáról ismert zenei világukban és ami arra bátorította őket, hogy dallamosabb megközelítést alkalmazzanak abban a szcénában, amit maratoni DJ-szettek és végeláthatatlan afterpartik jellemeznek. 2009-ben kezdtek el együtt dolgozni, munkásságuk gyümölcsét egy sor EP, valamint két album jegyzi. 2011-ben alapították meg saját kiadójukat, zenéik többségét az Amphia gondozása alatt jelentették meg. 2017-ben ráadásul ők készíthették el a Fabric legendás mixsorozatának 575. epizódját!

Princhidel szintén a román fővárosból érkezik hozzánk. Személyében üdvözölhetjük a román minimalista hangzás legújabb generációjának képviselőjét. Ennek ellenére számára sem lesz ismeretlen a budapesti közönség, hiszen zenélt már nálunk idén. A hazai körítésről pedig a stílus magyarországi nagykövetei, Martin M & Flixon fognak gondoskodni.

A legutóbbi közös szervezésű eseményből kiindulva nem érdemes sokáig halogatni a jegyvásárlást. Ha nem szeretnél lemaradni, akkor váltsd meg a belépődet mielőbb!

HUF: jegyl.ink/CRUISIN-TICKETS-HUF-0917
RON: bit.ly/CRUISIN-TICKETS-RON-0917
Esemény: https://www.facebook.com/events/5716285998430300