Ha te is azoknak a táborát erősíted, akik szerint a napjainkra jellemző elektronikus zenei dömping igen csak híján van minőségi house zenékből, akkor ez a buli neked szól! A washingtoni illetőségű Witty Tunes lemezkiadó saját bulisorozatot indított, mely során a világ számos országába – köztük Magyarországra is – exportálni kívánják az igényes house legjavát.

A Witty Tunes 2007-ben kezdte meg működését. Az eltelt másfél évtized alatt több, mint 400 digitális lemezmegjelenéssel büszkélkedhetnek, olyan neveket a szakmába emelve, mint például Metodi Hristov, Cuartero, ANNA, Wade vagy éppen Pavel Petrov.

A Witty Tunes első körben összesen három eseménnyel fogja megörvendeztetni a hazai rajongókat, melynek első felvonására augusztus 19-én kerül sor az Akvárium Klub területén működő VOLT Lokálban Christian Burkhardt főszereplésével. A németekre jellemző precizitás határozza meg a Frankfurtból érkező DJ / producer játékát is. Jellegzetes hangzásával elszántan feszegeti a house és techno műfajok határait, szettjeit eklektikus játékosság jellemzi.

Christian Burkhardt a németországi Heidelbergben látta meg a napvilágot. Az ország délnyugati fele csak úgy ontotta magából a hozzá hasonló tehetségeket. Reboot, Johnny D, Markus Fix és Ray Okpara társaságában igazi zenei forradalmat robbantottak ki a house és techno szcénán belül, ami kis túlzással úgy hatott a nemzetközi elektronikus zenei közösség ízlésére, mint Detroit, Chicago, London, vagy éppen Berlin.

Christian Burkhadt több, mint 20 éves produceri pályafutással büszkélkedhet. Saját szerzeményei olyan nagynevű kiadók gondozásában látták meg a napvilágot, mint például a Souvenir, Raum…musik, Pressure Traxx vagy éppen a Cocoon Recordings. Mesterien használja a rendelkezésére álló technológiát, házi stúdiójában analóg eszközök egész tárháza áll rendelkezésére.

Kivételes tudásának köszönhetően beutazta már a Föld összes kontinensét. Számos alkalommal járt korábban már Magyarországon is, több éves kihagyás után fog ismét visszatérni hozzánk, hogy egy klubest keretein belül adjon számot kivételes képességeiről.

A hazai körítésről Tolo, a LavaLava alapítója, valamint No Else fog gondoskodni, aki 2016 óta látja el a Witty Tunes A & R feladatait, mint például a zenék és előadók szelekciója, a kiadó zenei irányának meghatározása, illetve a promóció.

Esemény: https://www.facebook.com/events/586808786181134