London kapcsán általában a gigantikus méretű óriás klubok szoktak először bevésődni az agyunkba. Pedig léteznek egyéb alternatívák is. Ilyen például a híres-nevezetes WC-klub, ami tíz év után nyitja meg újra a kapuit. A korábbi Public Life elnevezésű éjszakai szórakozóhely – ami egy eredetileg nyilvános illemhelyként szolgáló ingatlanban kapott helyet – The Warmer Room néven nyit újra – írta meg a Mixmag.

A 2012-ben bezárt klub egy régi, használaton kívüli nyilvános WC-ben kapott helyet. Azelőtt hat éven keresztül szolgált London legkülönlegesebb afterparty helyszíneként. Kihasználatlanul áll, mióta bevonták az engedélyét. Azóta senki sem zenélt itt, pedig korábban Jamies Jones és Richie Hawtin is méltatta a helyet. Sőt egy Funktion One hangrendszer is árválkodik itt, amit csak le kell porolni a 80 fő befogadására alkalmas helyszínen, amit korábban 1 millió fontért értékesítettek.

November 4-én lesz a nyitóbuli a viktoriánus hangulatot árasztó mini klubban, amit három fiatal promóter –  Thom Grant, Nathan Colinet és Giacomo Giraldi – vezetésével keltenek életre. Az első headliner szerepét Leo Pol fogja betölteni és az esemény mindenki számára ingyenes lesz, aki regisztrál. A tervek szerint havonta egyszer fog kinyitni ez a különleges helyszín.

Hasonló koncepciót Berlinben is találunk, érdemes lecsekkolni a „Zur Klappe” elnevezésű klubot. Sőt Budapesten is volt már példa hasonlóra, a Jászai téri Meki előtt árválkodó korábbi nyilvános wc-ben, ami egy ideig Artkatakomba néven fogadta az érdeklődőket.


Képek: dailymail.co.uk