A Salon zur wilden Renate évek óta Berlin egyik legnépszerűbb klubjának számít. Az üzemeltetőinek portfóliójába tartozik egy open air helyszín, az ELSE is. A csapat hamarosan egy harmadik egységet is nyitni fog a német fővárosban. Az M01 névre hallgató új klub Friedrichshain városrészben, egészen pontosan a Markgrafendamm-on fog megnyitni.

Ez egyébként a Wilde Renate északi oldalán található és 400 vendég befogadására alkalmas. Két szinten összesen három helyszínnel várja a szórakozni vágyókat. A pincébe 150-en fognak beférni, lesz chill out zóna, a földszinten pedig élőzenei produkciók, kiállítások és képzőművészeti installációk számára biztosítanak helyet. A megfelelő akusztikáról a Lambda Labs hangrendszere fog gondoskodni.

Az M01-nek valódi alternatívát nyújt a nagy népszerűségnek örvendő berlini klubok mezőnyében. „A városnak több kisebb helyszínre lenne szüksége” – nyilatkozta Alessandro Boni, aki a bookingért felelős. Az újonnan nyíló klub eseményeiről egyelőre még nem árultak el részleteket, annyit azonban már tudni lehet, hogy a zenei irányvonalat tekintve techno, house és electro is lesz a terítéken.

Forrás: [Fazemag]