Még szeptemberben jelent meg a Smugglers Way gondozásában a kolumbiai énekes – dalszövegíró  Ela Minus, valamint DJ Python közös EP-je, amihez Ricardo Villalobos két remix-szel is hozájárult, és a „Kiss U” valamint a „Abril Lluvias Mil” című szerzemények kibővített változatát tartalmazza, összesen 53 percben!

„Villalobos tinédzser korom óta sokat jelent nekem. Nagy megtiszteltetés számomra, hogy eyütt dolgozhattunk. Számomra ő a zene Michael Jordanje.” – lelkendezett DJ Python az új megjelenés kapcsán.

Igaz, hogy a szeptemberben kiadott EP-n szereplő hat track mindösszesen 28 perc hosszúságú. Ricardo Villalobos újraértelmezései júniusban látnak napvilágot egy limitált kiadású vinyl formájában.

Ricardo Villalobos mindig is híres volt maratoni hosszúságú zenéiről, elég csak a „Fiezheuer Zieheuer„, „Minimoonstar” vagy a „Fizbeast” című szerzeményre gondolni, melyeknek összes időtartalma a 100 percet is meghaladja. Az „Abril Lluvias Mil” 40 perces feldolgozása még így is az egyik leghosszabb  Villalobos eddigi munkásságai közül, és mindössze öt perccel rövidebb, mint a 2016-os „Bionic Sad”.