Irigylésre méltó helyzetben vannak a techno fanatikusai ebben a hónapban is, ugyanis bőven van miből válogatni. De nem csak Budapesten érdemes keresgélni a programok között, április 22-én például Győrben lesz a legnagyobb durranás.

A „The Etiket” hazánk egyik legrégebb óta futó partysorozata. Több mint 20 éve örvendezteti meg a győrieket a nemzetközi és hazai szcéna aktuális kedvenceivel, és nagy hangsúlyt fektet a feltörekvő tehetségek bemutatására is.

Az április 22-i party főszereplője Londonból érkezik. Manni Dee egy igazi polihisztor, hiszen tevékenysége nem csupán a zenére korlátozódik, művészete hidat képez a film és a divat világa között. Fiatal kora ellenére igen csak tekintélyt parancsoló a produceri munkássága. 2010-ben adta ki első EP-jét, amit azóta még két tucatnyi másik követett, valamint két albumot is piacra dobott. Jelentőségét mi sem bizonyítja jobban, hogy olyan nagynevű kiadók címkéje alatt jöttek már ki zenéi, mint például a TresorPerc Trax, vagy éppen a Silk + Steel, ami a sajátja. Manni Dee szettjeit maximális energiaszint jellemzi. Munkásságának széles spektrumát bizonyítja az is, hogy készített már feldolgozást egy pszichedelikus rock bandának, két évvel ezelőtt pedig ő írta meg (Daniel Avery-vel közösen) a Resident Advisor által kiadott „VOID – One year of silence” című rövidfilm zenéjét is.

A hazai körítés is izgalmasan alakul. Kamafaka a No Fear kollektíva oszlopos tagja, aki szinte pillanatok alatt lett az egyik legtöbbet foglalkoztatott női DJ a budapesti éjszakában. Rave orientált, indusztriális hangzásvilágát azóta már a bécsi, berlini és a tbiliszi közönség előtt is bemutatta. TAMAS SZABO számára sem lesz már ismeretlen a győri közönség. A fiatal budapesti DJ-nek Dax DJ a példaképe, így biztosak lehetünk abban, hogy egy szemhunyásnyit sem fog alábbhagyni a lendület addig, amíg ő zenél. Egyre nagyobb produceri sikereket ér el a soproni illetőségű Twins Project, saját szerzeményeiket a stílus legnagyobbjai pörgetik. Szintén a környékről érkezik – egészen pontosan Felvidékről – VXDX. aki mindössze 20 éves, de már egyre többször találkozhatunk nevével a hazai klubokban, saját szerzeményei pedig egyre jobb helyezéseket érnek el a Beatport hardtechno listáján.

Sikztah nélkül elképzelhetetlen lenne a line up, nem túlzás azt állítani, hogy sokan csak miatta fognak fognak elzarándokolni a buliba. Ez persze nem véletlen, hiszen évtizedek óta vezeti biztos kézzel a győri zenei közeget és számít elsőszámú közönségkedvencnek idehaza.

A fellépők listáját böngészve bátran kijelenthető, hogy igazán széles spektrumon mozog a zenei paletta. Aki szereti a keményebb ütemeket, az április 22-én egészen biztosan meg fogja találni a számításait.

Esemény: https://www.facebook.com/events/526299142994726
Jegyek: https://bit.ly/419Ny3U

Borítókép: RA