Legújabb interjúsorozatunkban a hazai elektronikus zenei közeg friss arcait szeretnénk bemutatni. Csupa olyan DJ-t és producert, akik a közelmúltban kezdtek el nyilvános helyeken zenélni (értsd ez alatt az elmúlt 1-2 évet). Vagy akár régebb óta is, de még nem kerültek igazán a radarra, pedig a képességeik alapján erre minden esély megvan. NØCHØICE is az előbbiek táborát erősíti. A 21 éves DJ nevét nevét jól ismerheti már például a Fabrika közönsége, hiszen egyre gyakrabban mutatja be képességeit a saját szervezésű Outrage, illetve a Tranzistor eseményein. Stílusát leginkább schranz és hardtechno jellemzi. Az a fajta döngetés, amit mi is a legjobban szeretünk, mindenfajta hatásvadász és trendi kliséktől mentesen. A zenéhez való hozzáállása, elhivatottsága példaként szolgálhat az idősebb generáció számára is. Éppen ezért biztosak lehetünk benne, hogy hamarosan még nagyobb események fellépői között is meg fogjuk találni a nevét.

Mióta foglalkozol zenéléssel, hogyan  csöppentél bele az elektronikus zenei közegbe?

Sziasztok! 2017-ben volt egy Deadcode & Friends szilveszteri esemény, az volt az első techno buli amin ott voltam. Már ott éreztem, hogy teljesen magával ragadott az atmoszféra. Viszont nem voltam 18, akkor nem volt ennyi 16+ – os buli, inkább fesztiválokra volt jellemző, (HYPERSPACE, BÓNUSZ, B MY LAKE). Tesómnak (OXCART) ekkor már volt egy kontrollere, ő már ekkor szetteket rakott össze, illetve töltötte fel, és ezáltal én is tudtam ismerkedni a technikával, ekkor még kerestem önmagam, melyik stílusirányzatban érzem magam otthon. 2 éve találkoztam a hard illetve indusztriálisabb vonallal, és ekkor kezdtem el komolyabban foglalkozni a zenéléssel.

Hogyan definiálnád az általad játszott zenéket?

Magasabb bpm szám, 150bpm felett érzem igazán jól magam, de nem vetem meg egyébként a hipnotikus technót, groove-os dallamokat sem, de a schranz, industrial, hard techno áll hozzám jelenleg a legközelebb.

Kik a kedvenc hazai / külföldi zenészeid, példaképeid?

Svetecnek a stílusa illetve hangzás világa fogott meg a legjobban mint producer, mint dj.
Külföldről Oscar Mulerot írnám, ahogyan a szetteket építi, illetve Richie Hawtin a technikája és sokszínűsége miatt.

Mi a legnagyobb tanulság, amit eddig megtanultál a dj pult mögött?

A legnagyobb tanulság az az, hogy nem elég tehetségesnek lenni a mai világban, ugyanannyira tudni kell brandet építeni, illetve követőket szerezni.

Miben szeretnél a legtöbbet fejlődni?

Producerkedésben szeretnék a legtöbbet fejlődni. Szeretném zenében kifejezni magam. Szeretnék ezzel adni valamit magamból a közönségnek.

Milyen projektben vagy benne, hol hallhatunk zenélni?

2 esemény sorozatnak rezidense vagyok jelenleg, amik a FABRIKA klubban vannak jelen. Az egyik a TRANZISTOR ami inkább a hipnotikusabb groove-osabb vonalra épül. A másik az OUTRAGE, ez hard, schranz, és industrial, illetve a KINDERGARTEN-en szoktam lehetőséget kapni, ezt a PRIMATE gondozza.

Top3 aktuális zenéd?

SveTec – Ghost High Noon
Tale of us – North Star
TRIPTYKH – Bass keeps going on

Mi a célod a jövőben?

A célom fejlődni, tanulni, tapasztalatokat gyűjteni, minél több helyre eljutni. Illetve több műfajban is ki szeretném próbálni magam.

NØCHØICE munkásságát a Facebook-on, illetve a Soundcloud-oldalán tudod nyomon követni!