Az elmúlt héten mindenki megérezhette már, hogy lassacskán beköszönt az ősz. Az időjárás azóta viszont újra a kegyes arcát mutatja felénk, és az előrejelzések alapján ez egy darabig még így is marad. Sőt még csak most kezdődik az igazi forróság! Így aztán augusztus 19-én igazi fesztiválhangulatot átélve bulizhatunk az Isaszegi-Völgyben!

A New Generation Rave csapatáról alig egy hónappal ezelőtt írtunk először, amikor éppen a második bulijukra készültek. Azóta is tartják a tempót, eseményről-eseményre fejlődnek, és mozgatnak meg egyre nagyobb tömegeket. Az előző buliban már 400-an voltak a Playgroundban, ami igazán dicséretes teljesítmény egy új szervezőcsapattól a szabadtéri szezon kellős közepén, és a napjainkban észlelhető partydömping tükrében.

Na de kikről is van szó?

Az elmúlt időszakban számos új szervezőcsapat ütötte fel fejét a budapesti éjszakában. Ezen persze nincs mit csodálkozni, a hardtechno térnyerésével egyre többen szeretnének kihasítani maguknak egy szeletet a tortából. A tapasztalatok azt mutatják, hogy lehet ezt jól és rosszul is csinálni. Valódi értéket csak úgy lehet létrehozni, ha az alulról építkezik, egymást segítve, a zene szeretete által vezérelve. A New Generation Rave csapatára pedig tökéletesen illik ez a jelző. Nagyjából fél éve kezdték el a partyszervezést, ez idő alatt több privát rendezésű eseményt tudhatnak már maguk mögött. Igazi közösséget alkotva teszik a dolgukat, egy nagyobb, kb. 100 fős társaság alkotja a keménymagot. A zárt körű események tapasztalataiból táplálkozva június elején tartotta meg első nagyobb rendezvényét a New Generation Rave a budapesti techno közösség egyik fő bástyájának számító Playgroundban, azóta pedig már birtokba vették az Arzenált is. A privát bulikon már „megszokottnak mondható” vibe a nyilvános eseményen is folytatódott, hihetetlen jó hangulat uralkodott a tánctéren, a társaság kedves, nyitott és barátságos mivoltának köszönhetően. A New Generation Rave augusztus 19-én egy 18 órás mini fesztivál szervezésével szeretné feltenni az i-re a pontot és felkerülni a „térképre”.

Mit kell tudni a helyszínről?

A rutinos partyközönség számára nem lesz ismeretlen a terep, hiszen korábban már több nagysikerű open air megmozdulást is rendeztek itt, többek között WNDRLST és Sasha Carassi főszereplésével. A Budapesttől 10 km-re található helyszín az M0-ás körgyűrű közelében található, így a fővárosból egészen könnyen megközelíthető, az autóval érkezőket pedig megfelelő méretű parkoló várja.

2023-ban ez lesz az egyetlen, hardtechno-ra fókuszáló nagyobb esemény Budapest környékén, ami természetes környezetben, konkrétan egy erdő közepén megbúvó tisztáson kerül megrendezésre. A csodálatos látvány miatt az éj beköszönte után sem kell aggódni, a késői órákban kivilágított fák is gondoskodni fognak a vizuálról. Az előrejelzések alapján igazi nyári időre van kilátás, a káros sugarak miatt azonban senkinek nem kell aggódni. Lesznek árnyékolók, és a párakapuk is működésbe lépnek, miután felkel a nap. Maratoni menetelésre számítsunk, a buli már este 6-kor kezdetét veszi és egészen másnap délig fog tartani!

Milyen zene lesz?

Bár a New Generation Rave által követett fő csapásirány a hardtechno, de az open air jellegéből fakadóan a bpm számokban visszafogottabb hangzás kedvelői is megtalálhatják a számításaikat. Az első négy órában melodic és proper techno fog szólni.

A headliner szerepét két Hollandiából érkező DJ fogja betölteni, akik egy-egy másfél órás szettel, s a garantált 160 feletti bpm számmal fognak szó szerint mindenkit a földbe döngölni. JUUL EXLER 2019-ben fedezte fel magának a hardtechnot és röviddel később pedig már saját zenéket készített. Produceri munkásságát az indusztriális hangzás jellemzi, miközben súlyos lábdobok felelnek a katartikus hatás eléréséért. Zenéit olyan nevek pörgetik hétről-hétre, mint például Paula Temple, Rebekah, Nico Moreno vagy éppen Wndrlst – utóbbi pedig korábban már szintén zenélt a völgyben.

Hasonló pályafutást tudhat magáénak SLVL is. A két holland DJ / producer szinte egyidőben kezdett el zenéket írni. SLVL munkásságát leginkább a hardstyle, 90-es évek hardcore és old school hangzásvilága befolyásolja. Idén indította útjára saját kiadóját. Az Altruism Records megjelenéseit  Nico Moreno, KØZLØV, Cassie Raptor és Sara Landry is előszeretettel szokta pörgetni.

A hazai vonalat összesen nyolcan fogják képviselni, közülük JANETT és GABROS nevét valószínűleg senkinek sem kell bemutatni a keményebb ütemek kedvelői közül, a megfelelelő fel- illetve levezetéséről pedig a New Generation Rave csapatát alkotó Good Vibes Only rezidensei (ÄDENE, GREG GERE, FRITZIE, RIC_HARD, B3RT1, MIMIR) fognak gondoskodni.

Azt hiszem minden lényeges dolgot sikerült leírni, ami a Hide & Seek névre hallgató jövő szombati mini fesztivált illeti. Ezek után már nem is lehet kérdés, hogy minden elemében különleges megmozdulással köszönthetjük a másnapi államalapítás ünnepét.

Ha pedig szeretnél jegyet nyerni az eseményre, akkor nincs más dolgod, mint belájkolni a Primate.hu és a New Generation Rave FB oldalát, ugyanis a követők között egy páros belépő kerül kisorsolásra. Hajrá!

Esemény: https://www.facebook.com/events/103471186133597
Jegyek: https://cooltix.hu/event/64ad7f0fa231c341e0ffafa0