A 2018-ban útjára indított Balaton Piknik évek óta biztos pont az igényes elektronikus zene kedvelőinek számára. Persze az igényesség fogalma mindenkinek mást jelent, de azzal azt hiszem mindenki egyet ért, hogy az itt fellépő headlinereket mind a legmagasabb polcról válogatják a szervezők. 2023-ban újabb helyszínről jelentkezik az idén immáron öt éves Balaton Piknik. A fesztivál ezúttal augusztus 19-én – várja az elektronikus zene kedvelőit a veszprémi Gyárkertben, ahol a Gus Gus, Lee Burridge, Michael Mayer, az Analog Balaton, Peter Makto, valamint a Secret Factory zenél majd.

A helyszín

Veszprém önmagában is megér egy látogatást, a szombati buli színhelyéül szolgáló Gyárkert pedig kétségtelenül az egyik legmenőbb partyhelyszín idén az országban. A legnagyobb hazai sztárok és kiemelkedő külföldi előadók koncertjeit a nézők ingyen vagy nagyon kedvező áron érhetik el a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programnak köszönhetően. Múlt héten a Kraftwerk lépett fel (hamarosan olvashatjátok beszámolónkat), nem sokkal korábban pedig a detroiti techno legenda, Carl Craig tette tiszteletét a helyszínen.

A fellépők

Az izlandi GusGus 1995 óta íródó története óta eddig mintegy tucatnyi nagylemezzel örvendezték meg a rajongókat. Az elektronikus zenei színtér egyik legkülönlegesebb formációja számtalan alkalommal járt már az országban. Pedig a GusGus eredetileg azért jött össze, hogy forgassanak egy filmet. A velük készült interjúnkat ITT olvashatod.

Itt lesz Michael Mayer, a kölni illetőségű Kompakt Records atyja. Ő az egyik személyes kedvencünk, aki folyamatos megújulásra képes és rajta kívül nem sokan mondhatják el magukról, hogy ilyen mesterien lavíroznának az underground és a poposabb hangzás között.

Lee Burridge nevét azt hiszem senkinek sem kell bemutatni, hiszen az All I Dream kiadó feje számtalanszor járt már hazánkban, az 1968-as születésű brit house mágus sok éve a honi közönség egyik legnagyobb kedvence.

Szombaton az Analog Balaton is színpadra lép a Balaton Pikniken. Zsuffa Aba és Vörös Ákos kettőse zenéjében a pop és a rock dallamosságát ötvözi az elektronikus zene monotonitásával.
A hazai fellépők listája Peter Makto és Secret Factory nevével lesz teljes.

A program

14:00-16:00 Secret Factory
16:00-17:00 Analog Balaton
17:00-18:30 PETER MAKTO
18:30-21:30 Lee Burridge
21:30-22:30 Gus Gus
22:30-00.00 MICHAEL MAYER

Fontos infók

Érdemes korán érkezni, ugyanis a Gyárkert már 14 órakor kinyitja kapuit, és akkor már zene is fog szólni. A jegypénztárakban kártyás és készpénzes fizetésre is lehetőség van, de a vendéglátó egységek készénzmentesek, (Festipay) rendszerrel működnek. Veszprémben nagyjából a budapesti éjszakában megszokott árakkal találkozhattok.

Esemény: https://www.facebook.com/events/677255704244641
Jegyek: https://gyarkert.hu/hu/jegyek/list/event/BP23