Miután végigbányászta az archaikus számítógépek és programok zeneszerkesztési lehetőségeit, Nosaj mára Los Angeles egyik legkifinomultabb zenei modulátorává nőtte ki magát. Elektronikus tájképei, valamint vad ritmusképletei és váltásai mára olyan közismert hangbélyegekké váltak, amelyek mélyen magukkal ragadják a hallgatóit. Nosaj Thing sodró ütemekből építkezik, részben a kísérleti elektronika és részben a zajépítészet skáláinak átfedésében.

Drift című bemutatkozó albumát 2009 júniusában jelentette meg, amely világszerte elképesztő sikert ért el. A Pitchfork kitűnő 7.9-es osztályzatot adott a mesterműnek, de a megtisztelő 5. helyig kúszott fel az iTunes elektronikus sikerlistáján is. Nosaj innentől megállíthatatlan lett. Rendszeres rádióadást kapott BBC Radio 1-en és a Los Angeles’ KCRW-n, miközben lehengerlő élő szettjei a nemzetközi underground zenei szcéna állandóan turnézó alappillérévé tették.

Nosaj az elmúlt másfél évtizedben olyan előadók számaiban működött közre producerként, mint Kendrick Lamar, Kid Cudi, Juliana Barwick, és generációkon átívelő művészek sorával dolgozott együtt, köztük Philip Glass-szal, Charlotte Gainsbourg-gel és a Flying Lotus-szal. 

Most ötödik albumával, a Continua-val tér vissza Budapestre, hogy mi is körbejárhassuk azt a csodálatos tájat, amint Nosaj hangokból festett meg.

Esmeény: https://www.facebook.com/events/3381644382127392
Jegyek: https://www.a38.hu/hu/program/nosaj-thing-us