A szombati Kindergarten világpremiert tartogat, ugyanis első ízben lép fel nyilvános közönség előtt az Arc Of Yesod! A szombathelyi producer páros analóg kütyük egész garmadáját fogja hadirendbe állítani. Ők egyébként nem ma kezdték az ipart. Több, mint 20 éve foglalkoznak zenéléssel, jelenleg a jövő héten 30 éves Anima Sound System csapatát erősítik. 

Na és mi van a többiekkel? A Kindergarten rezidensei a techno szinte teljes spektrumát be fogják mutatni a hipnotikus hangzásvilágtól egészen át a groovy és indusztriális zenékig. Na de vajon mi alapján állítják össze a szettjüket? Mennyit készülnek rá? Mennyire spontán? Ezekről mások nem igen szoktak beszélni. Most viszont lehull a lepel!

GINGERSHOT

Nekem mindig van egy aktuális kedvenc trackem, amit nagyon szeretnék megmutatni, és elkezdek hozzá válogatni. A gyűjteményből keresek egy szép felvezető tracket, amit 10/10 le szoktam cserélni az utolsó pillanatban valami másra. Miután először összerakom a listámat, kiexportálom Drive-ba a playlistet, és ha van rá időm egy párszor átfutom őket fülessel ahogy járok-kelek a városban. Ott szokott kibújni a zsákból, hogy valami túl hangos, túl halk, nincs jól kikeverve stb. Ezután megint visszaülok a playlisthez, kidobálom azt, ami mégsem tetszik és újra átnézem a teljes könyvtáram (pár naponta meg is veszek ezt-azt, folyamatosan bővül apránként a zenemappám) és általában az már végleges szokott lenni.

Ezen felül odafigyelek, hogy olyan számokat vigyek, amiket nem hallottam még máshol. Nagyon ritkán fordul velem elő, hogy lejátszom azt is, amit más megtett előttem par héttel. Szeretném, hogy a közönségem tudja rólam azt, hogy odafigyelek a szcénára, és a célom, hogy új dalokat ismertessek meg velük, ne pedig bekapcsoljam a triggert egy ismert track miatt. Egyébként is sülhet el rosszul, ha nem tudom olyan intenzíven átadni azt a tracket, ahogyan más tette.

Szerzők tekintetében meg az a stratégiám, hogy mindig választok a legfelkapottabb kiadóktól zenét es totál ismeretlen kis előadóktól, hogy mindenki egyenértékűen reprezentált legyen. Ez igy szinte minden playlistemről 100% elmondható.

COSMIC XPLORER

Ahogy közeledünk az év vége felé, egyre nagyobb dömping van promókból szerencsére. Ezekből tervezek főként játszani a december 16-i bulin. Szerintem ez egy kiváló együttállás, hiszen a promók sokszínűsége lehetővé teszi azt, hogy az este közepe felé haladva egyre jobban ráhangoljam a közönséget az este fő attrakciójára az Arc of Yesod live-ra, akik ezúttal kivételesen az eddigi megjelenéseiktől sokkal keményebb témákat fognak élőben előadni.

Smole, (aki a deep és detroit technó világába fogja elkalauzolni minket) és a live közé beékelődve, nekem jutott a feladat, hogy a lágyabb álmodozósabb témákból átvezessem a közönséget tempósabb stílusba. Valamint le fogok játszani Palotai tiszteletére egyik saját track-jét a szettem elején, hogy melyiket az legyen egyenlőre legyen titok.


NICOLAUS MADE

A zeneket többnyire Beatport-ról , Bandcamp-ről, vagy éppen Soundcloud-ról szedem. Általában az adott fellépők is befolyásolják ezt, hogy mégis meglegyen az én stílusom, de ne annyira térjek el a következőktől és, hogy milyen időben zenélek. Úgy, mint a produceri részen, úgy a dj szakmában is erősen a basszus dominál nálam, hogy hogyan illeszkedhet egy zene egy másik zenéhez a basszusban. Ez egy elengedhetetlen dolog számomra, mert ez tudja megadni és vezetni előrébb a szettet nálam úgy, hogy a következő zene megszólalása ott tartja a tánctéren a vendéget.

BEN DOVER

Teljesen máshogy szelektálok, mint korábban. Van egyfajta láthatatlan rendszer, aminek a definícióját magam sem tudnám meghatározni, és ha úgy érzem, hogy passzol oda az adott zene, akkor igyekszem beépíteni a szettembe, aminek 80%-át a legújabb megjelenések, 20%-át pedig classic szerzemények alkotják.

Igyekszem messziről kerülni a hatásvadász track-eket, egy szett felépítésében a matematika gyönyörködtet, amikor az adja az igazi dinamikát, ahogy egyszerre szól 2 zene. Egy óra alatt átlagban 20-30 tracket szoktam lejátszani. Szeretek váratlant húzni, pl. proper techno-ra valami funk-osabb tételt rakni és hasonlók. Minden buli alkalmából külön playlistet készítek, de szerintem az a legjobb recept, ha nem engedek az előzetes terveknek, és az adott pillanat hangulatához igazítom a zenék sorrendjét.

Legtöbbször Bandcamp-ről vásárlok, classic trackeket pedig általában Beatport-ról. Sajnos ezeket sokszor nehéz jó minőségben beszerezni. Van, amit nem is lehet. Jó lenne megtanulni vinylről is zenélni, hogy mindent le tudjak játszani, amit szeretnék.

A zenét kellő részletességgel kielemeztük. De miért érdemes szombaton a Fabrika felé venni az irányt? Legutóbb 10 pontban foglaltuk össze a legfontosabb érveket.
A Fabrika a korábbiakhoz képest jelentősen megnövekedett tánctérrel, italpulttal és november óta immáron az egyedi vizuált képező LED-csíkok egész sorával várja a partiarcokat az ehhez megfelelő sötét, gyártelepi feeling megtartása mellett. A kellő hatás pedig nem maradt el, teltházas bulik egész sorával fut az őszi szezon. Nincs még egy hely a városban, ahol ilyen jól megférnek egymás mellett a huszonévesek és az 50+-os korosztály. Ez az egyik utolsó bázis, ami valóban kiérdemli az „underground” jelzőt.

Mivel a helyszín befogadóképessége erősen limitált, érdemes előre megváltani a belépőt a biztos bejutás érdekében!

Bővebb infó: https://www.facebook.com/events/1313839099316797
Jegyek: https://cooltix.hu/event/655a7494a25ad02bd0246fb6

Borítókép: Petra Boruzs