„Groove Symphony” annak a projektnek neve, ami a klasszikus zenekari produkciót ötvözi a techno analóg hangjaival. Különleges kísérletnek lehettek részesei egy német középiskola diákjai, akik közül többen is színpadra álltak abban a darabban, ami Alec Troniq és Dapayk közreműködése mellett valósult meg, akiknek produceri munkásságát jól ismerhetik az elektronikus zene rajongói.

Számos példa bizonyította már, hogy a klasszikus zene és a techno nem is áll messze olyan távol egymástól, mint ahogyan azt elsőre gondolnánk. Elsőre talán ellemondásosnak tűnik, pedig a két stílus könnyen kombinálható egymással.

Ez a megállapítás újabb bizonyítást nyert a „Groove Symphony” által. A koncert célja az volt, hogy felkeltse a fiatalok érdeklődését a klasszikus zene iránt, a komolyzene rajongóit pedig megismertesse a techno-val. Mindkét irányzat magasfokú megértést kíván a hallgatóság részéről. A weimari Nemzeti Színházban megvalósult előadás során techno producerek, diákok és az állami zenekar tagjai együtt léptek a színpadra.  Ha pedig még többet szeretnél tudni erről a projektről, akkor IDE kattints plusz infókért!

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

tagesschau (@tagesschau) által megosztott bejegyzés

Forrás: [Fazemag]