Néhány héttel ezelőtt Budapesten is letette névjegyét a Verknipt, ami jelenleg az elsőszámú brand a hardtechno szegmensében. A Hollandiából indult rendezvénysorozat júliusban fogja feltenni az i-re a pontot, amikor is 40 000 látogatóra számítanak az Amsterdam ArenA-ban megrendezett eseményen.

A helyszín sokak számára ismerős lehet, hiszen a holland foci válogatott otthonának számító stadionban rendezték korábban a Sensation White eseményeit. Mostanában azonban a fekete szín a legdivatosabb, az érzelmes melódiákat felváltották a legkeményebb ütemek.

A Verknipt 2012-ben indult el hódító útjára. Zenei irányvonal a hardtechno, industrial techno és egyéb „rave” stílusok a kőkemény vonalon maradva. A fő bázis Amszterdam, de az elmúlt években bejárták már a fél világot. Olyan helyeken rendeztek már Verknipt partikat, mint például Olaszország, Spanyolország és Kolumbia. És mi a siker receptje? A magas BPM számok és és őrült látványvilág kombinációja gondoskodik arról, hogy hosszú órákon át elvesszünk térben és időben. A szervezők elmondása szerint 2023-ban összesen 155 ezren vettek részt a Verknipt rendezvényein, míg 2024-re az a cél, hogy átlépjék a 300 ezres számot.

  Interjú a Verknipt szervezőivel: "Mindig is arra törekedtünk, hogy nemzetközivé váljunk"

A Verknipt eddigi legnagyobb szabású eseményére mindössze három óra alatt elkelt az összes jegy.

Borítókép: wallpaperflare.com