Jeff Mills valószínűleg valami csillagászathoz közeli hivatást választott volna magának, ha nem a zenéléssel foglalkozna. Az amerikai techno ikon legújabb megjelenése ugyanis ismét hasonló témákat boncolgat, ezúttal a fekete lyukakra fókuszál.

Jeff Mills „The Trip” című albumát a világ első „kozmikus operájaként” emlegetik és április 1-én fogják Tokioban élőben is bemutatni. A különleges performansz a fülre és a szemre is nagy hatással lesz állítólag.

Jeff Mills ismételt célja, hogy a közönség átlépjen a hagyományos előadásmód határain. A „The Trip – Enter The Black Hole” című lemez március 20-án jelent meg digitális formában, a vinyl-és CD-kiadás pedig majd május közepén lesz esedékes.

Az immáron 60 éves detroiti legenda – aki nyáron a Szigeten is fellépett – mindig is igyekezett avantgárd módon megközelíteni az általa feldolgozott témákat. Ezúttal is olyan kérdéseket feszeget, amelyek évszázadok óta foglalkoztatják az emberiséget. Mi rejlik a fekete lyuk mögött?

Jeff Mills vezetésével a kérdésre öt elméleti forgatókönyvet dolgoztak ki, amelyek mindegyike káprázatos bepillantást enged a különös rejtélybe. Az új album megjelenése kapcsán Jun Togawa vokalistával is együtt dolgozott, az ütemekhez pedig Shinichi Yamaguchi fekteti le az éteri szintetizátorszőnyegeket.

Jeff Mills friss lemeze egy újabb lebilincselő hangszintézis, ami Bo Diddley ritmikus öröksége és a sci-fi látomásos témái előtt is tiszteleg.

Tracklist:

01. Entering The Black Hole
02. Contradiction (feat. Jun Togawa) (Silent Shadow Mix)
03. Beyond The Event Horizon
04. Time In The Abstract
05. Hole (feat. Jun Togawa)
06. When Time Stops
07. No Escape
08. Contradiction (feat. Jun Togawa) (Long Radio Mix)
09. Time Reflective
10. Wandering
11. Hole (feat. Jun Togawa) (White Hole Mix)
12. Infinite Redshift