A tavaly januárban útjára indított Kindergarten még nagyobb lendületet vett a 2024-es évben. A következő eseményre március 22-én pénteken fog sor kerülni és a fellépőket elnézve bátran kijelenthető, hogy különösen erős line up-ot sikerült összehozni erre az alkalomra!

Hatan fognak a pultra lépni, közülük hárman vinyl-ről. A headlinerek szerepét betöltő Mesterházy, Grema és Scarface neve mondhatni évtizedek óta jól cseng a hazai underground színtéren. Bőven lesz idő kibontakozni, hiszen éjféltől mindenki legalább 2 órát fog zenélni.

A Kindergarten-bulik alkalmából a techno széles spektruma szólal meg, a hipnotikus technotól egészen a hardgroove-ig. Az itt fellépő dj-k gyakran kimozdulnak a komfortzónából, bármikor kialakulhat egy spontán formáció, vagy éppen az adott fellépőtől nem éppen megszokott zenei irányvonal. Valami hasonlóra számíthatunk pénteken is, hiszen a fellépők személyét ismerve nem feltétlenül a techno-ra asszociálnánk elsősorban. Többen kérdezték, hogy milyen zenéket várhatunk tőlük. Az a legbiztosabb, ha erre a kérdésre ők maguk válaszolnak!

rav:n

Terveim szerint igazán mélyről vezetem fel az estét. 11-től éjfélig a veretés helyett inkább az érzelmekre szeretnék majd hatni a szettemmel. Szép és helyenként igen “aljas” deeptechno várható tőlem.

Grema

Alapvetően a tőlem megszokott zenei motívumokra lehet számítani most is, csak az alkalomhoz illően öltözve, feszesebb tempón. Dub, klasszikus detroit-i ízvilág, tribal, egy kis sav és némi electro is előkerülhet a lemezes táskából.

Mesterházy

Viszonylag sokféle helyen a bároktól a fesztiválokig, számtalan elektronikus zenei stílussal megfordulok, az ambienttől a breakcoreig. Mégis, mostanában talán a veretős techno amit a legritkábban van alkalmam játszani. Egyáltalán nem érzem, hogy ez gond lenne, hisz valljuk be azért elég sokan játszanak technot. Sőt, egész sokan játszanak jó technot. Talán mondhatom, hogy pont ez az extrém nyitottság különbözteti meg a techno szettemet azokétól, akik kizárólag egyetlen stílusban mozognak, vagy gyűjtenek lemezeket.

Ezt a lemezt Isu nyomta valamikor a kezembe az Aktrecordsban. Jó példa arra, hogy nálam egy vegytiszta matekos szettbe simán beleférnek az ilyen (elsőre) stílusidegen hangzások.

Ezt a tracket pedig egy bajai barátom (ak nem mellesleg a Syrup kiadónál is megjelent) dobta át még régebben. Azóta akkora slágerré vált nálunk a családban, hogy még a feleségem is játszotta egy Homoksziget bulin. Múlt hétvégén pedig újramasterelve kiadta Mango a saját labeljénél.

Scarface

Gondban vagyok ennek a szövegnek a megírásával, távol áll tőlem mindenféle önmarketing, én csak ahhoz próbálok érteni, hogy zenéljek. A novemberi Kindergarten volt hosszú idő után az első alkalom, hogy újra klubkörnyezetben zenéltem, a buli pedig minden várakozásomat felülmúlta, így nem volt kérdés, hogy lesz még folytatás. Az előző alkalommal leginkább az új lemezeim közül válogattam, most viszont elsősorban a régi megjelenéseket fogom magammal hozni.

AESZTETIK

Reggeli bugizós, de közben egyszerre utaztatós szettel készülök. A záró szettre való tekintettel lehetséges, hogy fel fognak csendülni kormosabb zenék is. Meglátjuk majd Petivel mit sikerül összedobnunk, de csalódni biztosan nem fogtok!

Ben Dover

Norbival elég hasonló a zenei irányvonaluk, így csak idő kérdése volt szerintem, hogy mikor b2b-ezünk majd. Egyszer már sor került rá Győrben a The Etiket-en, de akkor az spontán jött és csak pár track erejéig, most viszont bőven lesz időnk kibontakozni. Sok új zenét szereztem be mostanában, alig várom, hogy a Fabrika „baszós hangcuccán” is lejátsszam őket!

v

A pénteki Kindergarten menetrendje az alábbiak szerint fog alakulni:

A zenét kellő részletességgel kielemeztük. De miért érdemes szombaton a Fabrika felé venni az irányt? Legutóbb 10 pontban foglaltuk össze a legfontosabb érveket.

A Fabrika a korábbiakhoz képest jelentősen megnövekedett tánctérrel, italpulttal és november óta immáron az egyedi vizuált képező LED-csíkok egész sorával várja a partiarcokat az ehhez megfelelő sötét, gyártelepi feeling megtartása mellett. A kellő hatás pedig nem maradt el, teltházas bulik egész sorával fut az őszi szezon. Nincs még egy hely a városban, ahol ilyen jól megférnek egymás mellett a huszonévesek és az 50+-os korosztály. Ez az egyik utolsó bázis, ami valóban kiérdemli az „underground” jelzőt.

Mivel a helyszín befogadóképessége erősen limitált, érdemes előre megváltani a belépőt a biztos bejutás érdekében!

Apropó! És azt tudjátok, hogy mégis mi a csuda ez fura borítókép, ami erre az eseményre készült? Az épület és a graffiti tavaly nyáron Berlinben, a Köpenicker Strasse-n lett lencsevégre kapva, nagyjából a Tresor és a Club der Visionäre között félúton. Schlafi, a tacskó most a műtétje után lábadozik, de ígéri, hogy a következő buli alkalmából ismét látható lesz az esemény borítóképén! 

Esemény: https://www.facebook.com/events/424081860081514
Jegyek:
https://cooltix.hu/event/65df7ce0e4a9045fd6f53bcc