November 25-ét jó lesz, ha mindenki bevési a naptárába, ha még nem tette volna meg, a Hi!Fly csapat ugyanis 8. születésnapi buliját fogja tartani az Akvárium klubban, méghozzá nem is akármilyen felhozatallal!
A 3 termes buliról ebben az ajánlóban a Hungry Music room két külföldi vendégét mutatjuk be kicsit részletesebben, akik első magyarországi fellépésük alkalmával ráadásul mindketten live-ozni fognak!

2010 környékén kezdett nagyon kiteljesedni a melodic techno / neotrance (nevezzük ahogy szeretnénk) stílus, elég csak az akkori Maripoza és BackHome kiadványokra gondolni. Ebben az évben futottam bele én is N’to ’Low Blood Pressure’ című zenéjébe, és instant kedvenc lett. Csengőhang, ébresztő, mindennek azt használtam akkoriban és azonnal végigböngésztem emberünk addigi megjelenéseit. Nyilván nem kellett ezután sok, hogy rátaláljak Worakls-ra is.
Szerencsére sikerrel megfertőztem a rajongásommal pár ismerősömet is, így 7 évet kampányoltunk folyamatosan a srácokat követelve. Hosszú volt, és nem is bíztam már benne, de végre itt vannak, és egyszerre!

Mivel mindketten franciák, elég jó barátságot ápolnak, rengeteg remixet is készítettek az évek során egymásnak, illetve 2014-ben Joachim Pastorral karöltve megalapították saját kiadójukat, a Hungry Music-ot.

Worakls, mint olyan sokan a szcénából szintén zenész családban nőtt fel, és már 3 évesen elkezdett tanulni zongorázni. A konzervatóriumi tanulmányok után azonban az elektronikus zene felé vette az irányt, és milyen jól tette! A mindössze 29 éves fiatalemberre a Billboard magazin 2015-ben feltörekvő francia dj-ként hivatkozott, amit személy szerint kicsit megkésett kijelentésnek érzek, hiszen évek óta a legnagyobb fesztiválokon turnézza körbe a világot, az elmúlt években pedig a Worakls Band nevű projektjén is dolgozik, ahol klasszikus hangszerekkel kiegészülve lép fel élőben.
És hogy mire is számíthatunk? Elnézést, kénytelen voltam 2-2-t választani valahogy a teljesség igénye nélkül, mert egyszerűen annyi zenét mutatnék szívesen, hogy oldalakat tenne ki a sok videó.

Íme az én nagy kedvenceim:

Ha már Extrawelt úgyis aktuális az új album miatt, itt a Titelheld remixe:

Worakls – When The Birds Go In The Wrong Way

Az ’85-ös születésű Anthony Favier, vagyis N’to 10 éves korában kezdett el gitározni. Imádta a ’70-es évek rockzenéit, de egy szép napon belefutott az Underworld ’Everything, Everything’ című albumába, és onnantól az elektronikus zene szerelmese lett. 2004 óta írja saját zenéit, és olyan előadók inspirálták a kezdetekben, mint James Holden, Extrawelt vagy Stephan Bodzin. Szép névsor, az már szent! 🙂 A hamarosan hozzánk érkező Max Cooper is készített már neki remixet az Ekphrasis című trackjéhez, ami szintén gyönyörű lett. Külön-külön is óriásiak mindketten, az a kombó pedig, uhh…
Most pedig jöjjenek akkor a kedvenceim tőle is!

Íme akkor az Ekphrasis eredeti, pakolósabb változata 2011-ből:

N’to – Every Wall Is A Door

Emlékszem a 30 másodperces ízelítő után hetekig vártam, hogy végre megjelenjen. Akkor meg ez lett a csengőhang. 😀

A srácok előtt a 2014-ben alakult, 3 tagú Indigo Theory csapat fog fellépni, akiknek fő ars poeticája olyan zenei atmoszféra létrehozása, ami tele van érzelemmel, vibrálással és boldogsággal.
Külön-külön is rengeteg helyen léptek már fel a világban, zenei tapasztalataik 15 évre nyúlnak vissza. Játszottak már a német Sputnik Spring Break Festival-on is, egyedüli magyar bandaként.

Igazán szuper felvezetésnek ígérkezik az estéhez!
Őket a Soundcloud oldalukon tudjátok lecsekkolni.

Remélem azoknak, akik nem ismerték őket eddig, sikerült ezzel a pár klasszikus trackkel kellő ízelítőt nyújtani ahhoz, hogy eljöjjenek, és meghallgassák a srácok első magyarországi fellépését, vagy legalább kedvet kapnak, hogy átnézzenek a másik két terem egyikéből egy ideig.
Sokáig nem lehet gondolkodni, a jegyek elég szépen fogynak, úgyhogy ideje betárazni mindenkinek!

8 years of Hi!Fly – HUNGRY MUSIC room
Worakls live
N’to live
Indigo Theory

Jegyvásárlási lehetőségek:

Online elővétel 1
Online elővétel 2

Facebook esemény pedig ITT.