Az egyik legnagyobb berlini techno-nagykövet, Ellen Allien a napokban mutatja be új, Alientronic című albumát. Egy olyan munkára számíthatunk melyet Ellen Fraazt szülővárosa, Berlin inspirált, az a hely, ahol megismerte és megszerette a techno-t.

Az Alientronic 2018 végén, azokban a hideg téli hónapokon lett rögzítve, mikor a német fővárosban a művészi kreativitás a csúcsán van. A hőmérséklet 0°C alatt, az éjszakák sötétek és hosszúak, a művészek zárt térbe kényszerülnek, ahol el tudnak mélyülni és energiájukat az alkotásra tudják összpontosítani.

Nem is lehetett kérdés, hogy a kiadvány BPitch-en, Ellen Allien saját, 1999-ben létrehozott platformjánál jelenik meg. Valamint érdemes megjegyezni, hogy ez lesz a hölgy nyolcadik szólóalbuma, amely szinte napra pontosan két évvel a 2017-es Nost után jelenik meg 2019. május 17-én, pénteken.

Nyolc sáv, amely főleg a techno és az elektro stílusjegyeit ötvözi. Az albumról pedig két single, a Love Distortion és a Stimulation már teljes hosszában elérhető:

Forrás: BPitch