Jay Lumen immár második éve szerepel a DJ Mag Alternative Top100-as DJ listáján. 2020-ban az 57. helyen landolt ezzel megelőzve Sam Paganini-t, Monika Kruse-t, Ben Klock-ot, Paula Temple-t, Joseph Capriati-t, Dax J-t,  vagy például a FJAAK duót, de számtalan más általa nagyra becsült kollégáját szintúgy.

A legendás DJ Mag szokásos “normál” top100-as listája mellett idén is összeállította az Alternative Top100 DJs listát, mely egyértelműen a techno és house DJ-ket hivatott felvonultatni.
Ez természetesen érthető, hiszen szükség volt egy olyan szakmai listára, melynek hitelessége nem kérdőjeleződik meg azáltal, hogy a közönségszavazatokat lobbik és menedzsmentóriások, hatalmas összegeket megmozgató munkájával megszerző EDM, mainstream előadók uralják.

Úgy tűnik, hogy ez sikeres ötlet is volt, hiszen ez a lista már évek óta működik és javarészt pozitív visszhang mellett támogatja a techno és house szcéna szereplőit. A listát a DJ Mag az aktuális techno és house világ kiválasztott szervezői és a Beatport bevonásával, abszolút szakmai szempontok figyelembe vételével alakítja ki.

Jay Lumen immár második éve kap helyet a világ legjobb 100 DJ-je között, ezúttal az 57. helyet szerezve meg. Ezzel egy igencsak előkelő listában kaphatott helyet. Ahhoz, hogy megértsük mit is jelent ez a helyezés talán segít, ha tudjuk, hogy hivatalosan jelenleg több, mint 500.000 techno és house DJ-t tartanak számon világszerte, míg a DJ-k összlétszáma valahol 1.700.000 közelébe volt tehető 2020 év elején.

A DJ Mag listájának első helyen Charlotte De Witte végzett, mögötte Carl Cox, majd a soulful house és funk fenegyereke Claptone, utána a Drumcode feje Adam Beyer, majd az 5. helyen Amelie Lens következik. Jay Lumen ugyanakkor megelőzte Sam Paganini-t, Dax J-t, Paula Temple-t, Joseph Capriati-t, de az Adriatque, Dixon, Loco Dice és Radio Slave is mögötte szerepel.
Persze ezen a szinten már nehéz sorrendet állítani és Jay sem igazán ezzel foglalkozott a jó hír hallatán.

Ő az alábbi szavakkal kommentálta a helyezését:

“Nagyon szépen köszönöm, mind a DJ Mag, mind a Beatport csapatának a támogatást, de elsősorban azoknak, akik szeretik a szettjeimet és szerzeményeimet. Ők adnak erőt, különösen ezekben az időkben. Igazából maga a helyezés nem is fontos, hiszen azt gondolom, hogy akik a legjobb 100 DJ közé kerülnek a világon, egyértelműen nyomot hagytak a zenei életben. Ez számomra mindenképpen megtiszteltetés. Csak annak tudom tekinteni, hogy az illetékesek szakmailag méltónak tartottak és tartanak arra, hogy egy ilyen illusztris művészekkel telített 100-as listába jussak. Köszönet ismét mindenkinek a támogatást és remélem, hamarosan újra együtt bulizhatunk!”

Mit is mondhatunk zárszóként? Nyilvánvalóan egyetlen lista sem lehet teljes és mindig vannak, lesznek olyan nevek, akiket ízléstől függően, ki-ki a maga szájíze szerint a legjobb 100 közé sorolna. A kedvencek névsora végeláthatatlan, így szinte lehetetlen tökéletes listát összeállítani, bármiről is legyen szó. Ugyanakkor vitán felül álló módon örömteli, hogy hazánk is képviselteti magát a világ legjobbjai között.

Ezúton gratulálunk Jay Lumen-nek!

A teljes DJ Mag Alternative Top100 ITT tekinthető meg.