Tavaly novemberben zárt be véglegesen a budapesti underground egyik utolsó bástyája. Az Ajtósi Dürer soron található ingatlan két évvel ezelőtt cserélt gazdát.

A hely üzemeltetői már a két évvel ezelőtti tulajdonosváltás óta tudhatták, hogy meg vannak számlálva az óráik. Felkészültek arra, hogy hamarosan el kell hagyniuk az Ajtósi Dürer sor környékét, ami a 2008-as indulás óta megszámlálhatatlanul sok koncertnek és partynak adott otthont.

A járványügyi intézkedések azonban felgyorsították a folyamatot, így sajnos a tervezettnél hetekkel korábban be kellett zárni.

Tudni lehetett ugyanakkor, hogy a Dürer Kert nem zár be véglegesen, hanem új helyre költözik. Horváth Máté, a Dürer Kert egyik koncertszervezője arról beszélt egy podcast adásban, hogy a klub Budára fog költözni, a pontos helyszínt március 31-én fogják bejelenteni.

Aki pedig szeretne hozzájárulni a klub újranyitásának költségeihez, az több egyedileg készült ajándéktárgy közül is válogathat. Ennek részleteit a Dürer Kert Facebook-oldalán találhatjátok.